Door: Martijn Paehlig
Banen, clubs & amateurs

Wintersporten op de golfbaan

Goyer Golf & Country Club tot maart Goyer Golf & Curling Club

Het kwik zakt de komende dagen naar winterse waarden en heel misschien mogen zelfs die andere ijzers wel uit het vet later deze week. Niet per se weer om de golfbaan in te gaan, en dat merken veel clubs waar het erg rustig is op de baan en in het clubhuis.

Op de Goyer Golf & Country Club hebben ze een manier gevonden om de loop er goed in te houden. Niet met golf, maar met een echte wintersport. Curling. Tot half maart is de baan dan ook omgedoopt tot de Goyer Golf & Curling Club.

Reinoud van Haare Heijmeijer, manager van de Goyer: 'Het is in de wintermaanden vanzelfsprekend altijd wat rustiger op de baan en in het clubbuis en omdat we onze horeca graag goed de winter doorhelpen, ga je kijken naar wat er verder mogelijk is. Een van de leden wees ons op de populariteit van curling en, nou ja, het resultaat daarvan ligt nu op ons terras.'

Het grote terras van de Goyer is tot half maar niet alleen voorzien van een tent en een 'après-ski-achtig zitje, maar bovenal een flinke ijsvloer waarop dus curling gespeeld kan worden. De precisiesport waarbij schijven over een ijsvloer moeten worden geschoven werd twintig jaar geleden toegevoegd aan het programma van de Olympische winterspelen en mag zich verheugen in een almaar stijgende populariteit.

Interesse in een middag curlen op de nieuwste curlingbaan van Nederland? Neem contact op met de afdeling events en reserveringen voor meer informatie en mogelijkheden: 035 – 53 93 103 of events@goyer.nl

 

Gerelateerd nieuws