Door: Redactie Golfersmagazine
Banen, clubs & amateurs

Veel geld voor Spieren voor Spieren

De golfdag op De Hooge Rotterdamsche voor Spieren voor Spieren heeft bijna 25 duizend euro opgebracht

Dit bedrag, dat onder andere besteed gaat worden aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen is het gevolg van de verkoop van flights in de wedstrijd en de opbrengsten van een veiling aan het einde van de dag.

Traditiegetrouw waren er onder de deelnemers (voormalige) topsporters en ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Dit jaar waren dat Reinder Nummerdor, André Ooijer en Minke Booy.

'Dit evenement is een prachtig voorbeeld van hoe wij ons motto, gezonde spieren voor zieke spieren, uitdragen', zegt Minke Booy, directeur van Spieren voor Spieren.

'Er worden jaarlijkse vele fondsenwervende evenementen voor ons georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element. Het geld komt onder anderen ten goede aan onderzoek naar diverse kinderspierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. We zijn dan ook erg blij met dit initiatief.'

De cheque van €24.460,- wordt aangeboden door Jan Posma (PTI) en Paul ten Dijke (De Hooge Rotterdamsche) aan Spieren voor Spieren,m vertegenwoordigd door Sebastiaan Klarenbeek (kindambassadeur), Minke Booy (directeur), André Ooijer en Reinder Nummerdor (ambassadeurs). (v.l.n.r.)

De benefietwedstrijd op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche is dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het is een initiatief van PTI en de Business Club van De Hooge Rotterdamsch

PTI is al meer dan 12,5 jaar maatschappelijk partner van Spieren voor Spieren en zet zich op verschillende manieren in voor dit goede doel. Daarnaast besteden zij veel aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Jan Posma, directeur van PTI, vindt 'dat succesvolle bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen om bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang. Wij vinden het in ieder geval belangrijk dat kinderen met een spierziekte meedelen in ons succes.'