Door: Redactie Golfersmagazine
Banen, clubs & amateurs

Van Rinkhuyzen nieuwe voorzitter Persimmons Golf Alumni

Mede-oprichter Caroline Huyskes zwaait af

Per 1 januari 2019 heeft Sandra van Rinkhuyzen (1967) het stokje als voorzitter van de in 2017 opgerichte alumnivereniging van Caroline Huyskes overgenomen. Van Rinkhuyzen is al ruim 40 jaar actief in de golfsport en heeft naast vele wedstrijden voor Nederland ook al die jaren competitie gespeeld, altijd op het hoogste niveau.

De nieuwe voorzitter maakt tegenwoordig deel uit van het Nederlands Senioren Team en speelt naast de interlands ook diverse binnenlandse en buitenlandse toernooien. Op clubniveau speelt ze voor het eerste team van de Hilversumsche Golf Club.

De Persimmons is een netwerk van (oud-)internationals en golfers die een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse golfsport hebben geleverd. ‘De Persimmons is een netwerk dat de voorgaande generatie golfers eert en respecteert en nieuwe generaties inspireert en stimuleert’, staat op de website.

Als doelstellingen worden onder andere genoemd: Het bieden van een platform voor (oud-)internationals, het in stand houden van het historisch besef, tradities en de geschiedenis, het in algemene zin vergroten van het draagvlak van de golfsport, het organiseren van evenementen en bijeenkomsten die de onderlinge band versterken en bijdragen aan bovengenoemde stellingen.

Het is de ambitie van de nieuwe voorzitter is om de komende jaren De Persimmons te laten groeien tot een hechte vereniging van oud internationals binnen de golfsport.

Website De Persimmons

Gerelateerd nieuws