Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Rijnmond Open
Banen, clubs & amateurs

Rijnmond Open viert jubileum

De tiende editie van het Rijnmond Open strokeplay-toernooi begint op 19 augustus op De Hooge Rotterdamsche met de kwalificatieronden.

In totaal hebben 155 golfers zich ingeschreven. Na de kwalificatierondes plaatsen zestig golfers zich voor het finaleweekeinde. De cut voor rechtstreeks plaatsen ligt bij de heren op handicap 3,8 en voor de dames op handicap 4,3.

Golfers van 50 jaar en ouder, die zich plaatsen voor het finaleweekend, spelen automatisch mee in het in Rijnmond Open Golf geïntegreerde seniorentoernooi. De uitslag telt mee in de NGF Senior Ranking.

Alle spelers die zich kwalificeren voor het finaleweekeinde spelen drie 18-holes ronden op de Hooge Rotterdamsche. Twee ronden op zaterdag 24 augustus en een ronde op zondag 25 augustus.

Tijdens het finaleweekeinde kunt u de golfers natuurlijk morele steun geven en er is ook live scoring zodat vrienden, familie en kennissen de prestaties van de golfers online, waar ook ter wereld, kunnen volgen.

Pieter van de Stadt, burgemeester van Lansingerland, zal op zondag 25 augustus rond de klok van vijf uur de winnaars van het Rijnmond Open Golf 2019 bekendmaken.

Het Rijnmond Open Golf is onderdeel van Rotterdam Golf Tour. Bij deelname aan twee van de drie open Strokeplay toernooien (en met een geldig resultaat) bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche wordt uiteindelijk de beste amateurspeler gekroond tot ‘beste golfer uit de regio Rotterdam’.

Het Rijnmond Open Golf ondersteunt Stichting Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren zet zich in om kinderen met een spierziekte onbezorgd te kunnen laten spelen en sporten.

Wilt u meer informatie over het Rijnmond Open Golf? Kijk op www.rijnmondopengolf.nl.

Gerelateerd nieuws