Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs

Peerbooms en Dohrendorf pakken titel Campine Junior Golf Classic

Wire-to-wire zeges

Zowel Peerbooms als Dohrendorf leidden het toernooi op Golfbaan de Herkenbosche vanaf de eerste dag en konden de leiding behouden en zodoende een nieuwe titel toevoegen aan hun erelijst.

Lokale held Max Peerbooms liet opnieuw zien hoe getalenteerd hij is door een nieuwe ronde onder par neer te zetten. Met zijn tweede 71 (-1) wist hij de boys categorie te winnen met zeven slagen voorsprong op de Duitser Patrick Harms en negen slagen voorsprong op landgenoot Floris Jan Oosterhof.

In de girls categorie plaatste Sophie Muljono uit Nederland een sterke derde ronde in 72 slagen om Marietta Dohrendorf uit Duitsland onder druk te zetten. Maar Dohrendorf bleef kalm en haar ronde in 75 slagen (+3) was voldoende om met drie slagen verschil te winnen.

Na twee goede jaren op de Kempense Golf Club in Mol, België, verhuisde de Campine Junior Golf Classic dit jaar naar de Herkenbosche bij Roermond in Nederland. 'Het bleek een goede keuze', zegt Martin van der Schans, een van de toernooidirecteuren. 'We zijn trots op de uitstekende samenwerking met de Golfbaan de Herkenbosche en al haar vrijwilligers', vervolgt hij. 'Als we deze focus en samenwerking uitbreiden, weten we zeker dat dit toernooi een geweldige traditie gaat worden', voegt compagnon Henk van Dijken toe.

De derde editie van de Campine Junior Golf Classic wordt georganiseerd door Pro Golf Events op Golfbaan de Herkenbosche en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Resultaten tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR).

Resultaten