Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Modder en Kouwenaar winnen op Hilversumsche

Titelprolongatie voor Nederlands beste amateur

De slag waarmee Kouwenaar zijn tweede opeenvolgende titel veiligstelde vertelde veel over de nummer 34 van de wereldranglijst voor amateurs. 

De vierde en laatste dag ging het lang niet allemaal soepel voor de speler van Best en The Dutch. De eerste negen holes gaf hij zichzelf nauwelijks kansen door matig kort spel en door te ver van de vlag te liggen, op de back-nine waren er 'highs' (een bijna slamdunk hole in one op de par-3 veertiende) en 'lows' (een slordige dubbel bogey op de par-4 zestiende) maar op het moment dat het écht moest, produceerde hij de slag van de dag.

'Dat ik op dat moment op achttien dat ijzer van 197 meter sla was wel heel lekker', erkende de 21-jarige speler direct na afloop van de ronde. 'Het was vandaag niet allemaal heel goed, de eerste negen waren best saai om het zo te zeggen en de tweede negen wisselend, maar om het zo af te maken voelt goed. Het is mijn tweede titel op rij hier en ook dat voelt heel goed'.

Kouwenaar hield dankzij een birdie op de par-5 achttiende Jurrian van der Vaart en Benjamin Reuter één slag achter zich. Waar Van der Vaart baalde van een laatste ronde in zeventig slagen ('Het was niet veel vandaag') was Reuter opgetogen. De zestienjarige amateur van de Hilversumsche besloot het Nationaal Open met een baanrecord voor amateurs (64) en mocht mede door die knappe prestatie een wildcard voor het KLM Open in ontvangst nemen.

Bij de vrouwen duurde het toernooi uiteindelijk drie holes langer dan oorspronkelijk gepland. Na 72 holes stonden Lizzy Peeters en Danielle Modder - die de dag met vijf slagen voorsprong begonnen was - allebei op +2 waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Pas op de derde extra hole trok de achttienjarige speelster van St Leon Rot de wedstrijd definitief naar zich toe voor haar eerste Nationaal Open titel.

Einduitslagen

Gerelateerd nieuws