Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Banen, clubs & amateurs

Kouwenaar moet vroeg terugkomen

De tweede kwalificatieronde van het 119de U.S. Amateur kon na een regenpauze niet worden voltooid. Woensdag weten we meer over de kansen van de Nederlander.

Koen Kouwenaar had vijftien holes van Pinehurst #2 gespeeld toen de spelers vanwege de invallende duisternis van de baan werden gehaald. ‘Een lange dag’, was zijn eerste reactie via whatsapp. ‘Morgen komen we terug.’

Het spel werd in de middaguren een uur en twintig minuten gestaakt. Woensdagochtend worden Kouwenaar en 49 anderen om 7.20 uur (13.20 uur Nederlandse tijd) in de baan verwacht om de tweede kwalificatieronde af te maken.

Met nog drie holes te spelen staat de Brabander op twee boven voor de ronde en drie boven voor het toernooi. Met dat totaal neemt hij de gedeelde 28ste plaats in.

Kouwenaar heeft de kansen om door te dringen tot de laatste 64 volledig in eigen hand. Dat zou in een veld van 312 spelers al een uitstekende prestatie zijn.

De Nederlandse nummer speelde zich in juni in het Brits Amateur in de laatste acht, maar het U.S. Amateur is veel sterker bezet.

Kouwenaar speelde de eerste ronde op Pinehurst #4 op maandag in 71 slagen (+1). Dinsdag was hij met birdies op zes en negen (par-3’en) plus bogeys op zeven en acht level par voor de dag. Een double bogey op de lange par-4 elfde zorgde ervoor dat hij naar drie boven voor het toernooi ging.

De virtuele cut ligt nu op vier boven. Heel veel marge heeft Koen Kouwenaar dus niet, maar een goed slot zou hem de felbegeerde plaats in het hoofdtoernooi kunnen opleveren. Het is niet uitgesloten als dit via een play-off moet, want er gaan 64 spelers door. Niet meer en niet minder.

Tussenstand en vanaf 13.20 uur Live Scoring via website USGA

Gerelateerd nieuws