Door: Redactie Golfersmagazine
Banen, clubs & amateurs

Kouwenaar maakt het zichzelf moeilijk in U.S. Amateur

De enige Nederlander in het veld staat na 36 holes strokeplay op de gedeelde 62ste plaats. Dat wordt deelname aan een massale play-off.

De cut viel op Pinehurst in North Carolina op vijf boven par en dat was exact de score die Koen Kouwenaar na de tweede ronde – op Pinehurst #2 – in 74 slagen achter zijn naam kreeg.

Hij begon de laatste drie holes woensdagochtend op drie boven, maar hij maakte bogeys op zestien en achttien.

De beste 64 – niet meer en niet minder – gaan door. Een gedeelde 62ste plaats betekent een play-off met 26( !) anderen om drie plekken in het hoofdtoernooi.

Koen Kouwenaar had dinsdag vijftien holes van Pinehurst #2 gespeeld toen de spelers vanwege de invallende duisternis van de baan werden gehaald. ‘Een lange dag’, was zijn eerste reactie via whatsapp. ‘Morgen komen we terug.’

Het spel werd gisteren in de middaguren een uur en twintig minuten gestaakt. Woensdagochtend werden Kouwenaar en 49 anderen om 7.20 uur (13.20 uur Nederlandse tijd) in de baan verwacht om de tweede kwalificatieronde af te maken en te proberen om bij de beste 64 van het 312 man tellende veld te komen.

Met nog drie holes te spelen stond de Brabander op twee boven voor de ronde en drie boven voor het toernooi. Met dat totaal nam hij toen de gedeelde 28ste plaats in. Maar met dat slechte slot bracht Kouwenaar zich flink in de sportieve problemen.

Meer informatie en scoring

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws