Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs

Hemmen wint kampioenschap Golfclubmanagers

Met 37 punten blijft de manager van Zwolle zijn collega's van Anderstein en Noordwijk net voor.

De eerste editie van het Nederlands Kampioenschap voor Golfclubmanagers op De Lage Vuursche is gewonnen door de manager van de Zwolse.

In de kleine drie jaar dat de vereniging bestaat, hebben ruim zestig baanmanagers (en mensen in vergelijkbare functies) zich bij de club aangesloten. Het doel van de vereniging is het delen van informatie met vakgenoten, het uitbreiden van het netwerk, en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten. Zo werden in het recente verleden bezoekjes gebracht aan de grasmeester van de Amsterdam Arena, staat over enkele weken een bezoek aan de nieuw aan te leggen Links Valley op de rol, en wordt er dus ook nu en dan samen gegolfd.

'We zaten een beetje te brainstormen en toen kwam Martin van der Schans (voorheen van Golfbaan Duurswold, red) met de suggestie dat we eigenlijk een kampioenschap voor de leden moesten organiseren en waarom zou je daar dan niet meteen het label NK op plakken', aldus gastheer Arnoud de Jager van Golfsociëteit De Lage Vuursche. 'Het motto van de vereniging is delen is vermenigvuldigen, en waar kan je dat nu beter doen dan op een golfbaan?' Lachend en met een schuine blik naar de paar sleeves ballen die naast de trofee staan: 'Al gaat het vandaag natuurlijk vooral om de prijzen!'

De eerste editie van het NK voor clubmanagers werd dus een prooi voor Peter Hemmen van Golfclub Zwolle die Frank Duivenvoorden van de Noordwijkse Golfclub nipt voorbleef in de eindrangschikking. De naar Leadingcourses vertrekkende Hemmen was daar zelf misschien nog wel het meest verbaasd over. 'Ik begon heel slecht, maar na dat begin was de druk weg en speelde ik verder zonder verwachtingen. Dat is vrees ik toch de sleutel: geen verwachtingen hebben...'.

Verwachtingen heet de vereniging wel zo lieten mede-initiatiefnemers Arnoud de Jager en Annick Schreuder weten.

'Wat ons betreft pakken we stevig door in 2018. Met goede, leuke en interessante activiteiten, maar wat ons betreft ook met een verdere groei van de vereniging. We bestaan nu een goede drie jaar en je ziet dat steeds meer collega's de meerwaarde van een lidmaatschap zien. We hopen en verwachtingen dat die ontwikkeling zich doorzet.'

Meer informatie over de Vereniging voor Golfclubmanagers vind je hier.

Peter Hemmen (links) krijgt de prijs uit handen van wedsrijdleider Martin van der Schans.

 

Gerelateerd nieuws