Door: Martijn Paehlig Fotografie: The Dutch
Banen, clubs & amateurs

Aan de bak op The Dutch Academy

Edwin Vermaas won onlangs als abonnee van Golfers Magazine een 3-Month Trial Membership van The Dutch Academy. We volgen hem op de voet.

 

In Golfers Magazine 8 riepen we lezers op mee te doen aan een bijzondere verloting. Eén van onze lezers zou de kans krijgen om drie maanden begeleid te worden door de specialisten van The Dutch in de nieuw opgezette The Dutch Academy. Na loting kwam Edwin Vermaas als winnaar tevoorschijn. Met zijn ambities en handicap 16,7 misschien ook wel de ideale kandidaat. Het programma van The Dutch Academy vraagt namelijk wel wat van je, legde Phil Helsby eerder uit in Golfers Magazine.

'Het instapprogramma voor de ´gewone´ spelers bij The Dutch Academy duurt drie maanden en staat min of meer voor iedereen open. Misschien niet als je doelstelling is om van handicap 29 naar 24 te komen, maar als je écht gedreven bent, écht iets wil bereiken, dan is er niet per se een handicaplimiet. We beginnen met een intake en een nulmeting: fysiek, swingtechnisch, putten, je clubs worden doorgemeten, alles. Op basis daarvan en op basis van je doelstellingen, ambities en mogelijkheden, maken we een plan van aanpak. Tussendoor en na afloop meten we weer – alles is meetbaar – en dan kan daar een maatplan uitrollen over wat je verder moet doen om je doelen te verwezenlijken.'

Een uitgebreide screening vormt de start van het project.

De eerste bijeenkomst bestond ook voor Vermaas uit een screening / nulmeting van diverse onderdelen. Bij Raymond Scheffer werd de stand van zaken met betrekking tot de putter en het putten van Vermaas doorgenomen, het materiaal werd doorgemeten door Robert Wootton en met behulp van een trackman, David van den Dungen ontfermde zich over de swing van Vermaas en Linda Gruber tenslotte boog zich over het fysiek van Vermaas.

Edwin Vermaas: 'Het was een superervaring zo die eerste dag. Er wordt niet zomaar wat gezegd, echt alles wordt met data onderbouwd, daar hou ik van. Alle onderdelen van mijn spel en fysiek zijn tegen het licht gehouden en op basis daarvan gaan de verschillende pro's een concreet plan maken met waar ik aan moet werken en hoe ik dat moet doen. Natuurlijk zijn er ook direct een paar dingen uitgekomen en heb ik al wat concrete oefeningen meegekregen – zo heb ik van Linda een behoorlijk pittig schema meegekregen waarmee ik direct aan mijn fysiek kan werken – maar het volledige plan moet ik nog te horen krijgen. Ik weet in elk geval dat het een geweldige kans is waar ik hopelijk ook veel aan ga hebben. Deze training duurt drie maanden, maar ook daarna zal ik er mee bezig zijn. Ik heb nu handicap 16,7 en ben heel erg benieuwd tot waar ik kan komen met begeleiding van The Dutch Academy.'

Lukt het Edwin om zijn handicap substantieel te verlagen? Volg het hier en op het door Edwin zelf bijgehouden blog.

Meer informatie over The Dutch Academy

 

Gerelateerd nieuws