Uniek op KLM Open: Nederlands trio

Of het ooit eerder was gebeurd op de DP World Tour was onduidelijk, maar dat drie Nederlanders samen in het weekendvan het KLM Open speelden was zeker uniek.

Uniek op KLM Open: Nederlands trio

Toegegeven: met vijf landgenoten in het weekend van het KLM Open was de kans op een groep met meer dan een Nederlander er in aanwezig, maar toen bij het bekendmaken van de indeling voor de derde ronde maar liefst drie landgenoten in dezelfde groep bleken te spelen, wisten de meeste toeschouwers wel wie ze wilden volgen: Darius van Driel, Johannes Veerman en Daan Huizing.

De derde ronde begon door het afmaken van de tweede ronde en de overvloedige regenval met uren vertraging en pas om drie uur in de middag sloeg het Nederlandse trio af voor hun derde ronde, op de voet gevolgd door een grote schare fans.

Schitterende uitdaging

Hoewel de wind aanzienlijk milder was dan op de vrijdag van het KLM Open was het nog altijd niet eenvoudig op The International waar niemand echt laag ging. Toch meende Daan Huizing, die van de drie er het beste voorstaat daar anders over.

'Het speelde echt een stuk vriendelijker dan gisteren. De baan is in zo'n goede conditie, speelt zó pure dat het echt een schitterende uitdaging was. Veel meer kan je puur linksgolf bijna niet benaderen. Als je de goede lijnen kiest en je bij je plan houdt kan je hier wel een score maken. Ik maak uiteindelijk twee onder par en ben eigenlijk nergens echt in de problemen geweest. Alleen op de par-3 zeventiende sloeg ik man bal rechts weg en lukte het me niet de fluf goed te spelen waardoor ik een bogey maak maar verder ben ik zeker tevreden. Ik heb echt genoten van deze dag. Van het spel, maar zeker ook van de groep. Ik denk dat dit zo met zijn drieën wel redelijk uniek was', aldus Huizing die met een score van -2 van de baan afstapte op de rand van de top-10.

Darius van Driel keek met meer gemengde gevoelens terug op de dag.

'Het was leuk, maar ook heel saai', lachte hij na zijn ronde met vijftien parren, een birdie en twee bogeys. 'Ik had al een hele tijd niet meer met Daan gespeeld en Johannes spreek ik ook niet heel vaak, dus het was zeker gezellig, ook nog met Martijn (caddie van Veerman, red) erbij. Ik speelde oké maar kreeg er gewoon niets in op de greens. Vaak net te kort of net niet op lijn en als ik dan eens een perfecte putt sloeg, zoals op hole 10, dan wilde hij nog niet vallen omdat hij via de vlag buiten bleef. Wat er morgen nog mogelijk is? Ik sta met +1 niet heel ver van de top-10 dus zeg het maar. Reitan heeft de afgelopen weken bewezen wat er allemaal nog mogelijk is de laatste dag dus misschien als er morgen een 'Reitannetje' inzit dat er dan nog van alles mogelijk is.'

Handtekeningenjager

Johannes Veerman tenslotte had ook genoten van de Nederlandse dag. 'Het was good fun. Ik mag Darius en Daan erg en het was heel leuk om vandaag Nederlands te zijn. Ook het spel was oké. Ik heb dit seizoen veel cuts gemist en ben aan het werk met een aantal zaken. Dan is het fijn om vier rondes te kunnen spelen en dat waar je aan werkt in de wedstrijd in de praktijk te kunnen brengen. Natuurlijk wil ik zo hoog mogelijk eindigen, ook voor mij geldt dat zeker meer in Nederland, maar het belangrijkste is dat ik de lijn van de afgelopen dagen door moet trekken', aldus Veerman die met een totaal van -1 goed op het leaderboard staat.

Pro Golf Tour speler Lars van der Vight leek lang ook op weg naar de top-10. Na de turn met -1 te hebben bereikt, schoot hij na de turn als een raket omhoog op het leaderboard door een birdie op hole 2 en een eagle op de par-5 derde. Daarna werd het echter een moeilijk verhaal. Hij sloeg zowel op hole 5 als hole 6 zijn bal in het water voor een bogey en moest op de par-3 zevende zelfs een dubbele bogey slikken. Uiteindelijk tekende hij voor een ronde level par en daar was hij allerminst over te spreken. 'Het was een lange dag, maar dat is geen excuus', baalde hij over het slot van zijn ronde die hem uit deed komen net buiten de top-40

Lars van Meijel tenslotte wist voor de tweede dag op rij niet onder par te blijven en zakte daardoor tot buiten de top-60. Waar dat normaal gesproken een van de eerste starttijden zou betekenen levert het hem nu een van de latere starttijden op. In verband met de verwachtte harde wind gaat de slotronde al om 08.00 van start en wordt er opnieuw van zowel 1 als 10 gestart in de hoop de ergste wind voor te blijven.

En de mensen die menen dat Veerman met de Amerikaans vlag bij zijn naam geen Nederlander is...die mogen dat uitleggen aan de kleine fan met de oranje pet die bij de green van hole om één handtekening vroeg.

Niet aan Van Driel, niet aan Huizing, wél aan Veerman.

Tour
  • Golffile