Als het aan de Amerikanen ligt wel. Nadat er eerder al interne discussies waren over een eventuele vergoeding, lijkt het er sterk op dat het Amerikaanse twaalftal volgend jaar een vergoeding krijgt voor hun deelname aan de Ryder Cup.
Ik zou zelfs betalen om mee te mogen doen aan de Ryder Cup
Geruchten
Spelen voor je land (of continent) wordt alom gezien als een grote eer. Een plek in het Ryder- of Solheim Cup team van Amerika of Europa is het hoogste dat je in de sport kan bereiken. Dat zou, kortom, genoeg motivatie moeten zijn om direct ja te zeggen als de captain je belt. Of toch niet? Er gaan sterke geruchten dat de spelers van het Amerikaanse team voor hun deelname in 2025 mogen rekenen op een cheque van vier ton. Een schijntje natuurlijk vergeleken bij wat ze over het hele jaar verdienen, maar wel terecht, meent een aantal van hen. Er wordt tenslotte ontzettend veel geld verdiend aan het evenement, dus waarom zouden de spelers daar niet van mogen profiteren?
Hoewel er best wat te zeggen valt voor het feit dat de enorme inkomsten niet alleen ten goede komen aan de organisatie is de vier ton waarover gesproken wordt niets voor de 24 spelers die vrijwel zonder uitzondering al meervoudig miljonair zijn als ze een plekje in het keurkorps verdienen.
Voor de eer
Omdat je speelt voor de eer, was de unisono reactie uit het Europese kamp, met Rory McIlroy als luidste en meest welbespraakte criticaster. 'De Ryder Cup en de Olympische Spelen zijn de meest pure vormen van competitie die we hebben. Misschien wel vooral omdat er geen geld mee gemoeid is. Je speelt voor de eer, het gaat honderd procent om de sport. Persoonlijk zou ik zelf willen betalen voor het privilege om mee te mogen doen aan de Ryder Cup.'
- Golffile