Bliksemstart Anne van Dam in Evian Championship

In een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar, vlak voor het Dutch Ladies Open én de Spelen, liet Van Dam eindelijk weer van zich horen.

anne van dam deed goede zaken

Eindelijk weer Anne. Ze zal het zelf misschien ook wel gedacht hebben. Het was immers een opvallend gegeven: dit seizoen speelde de Arnhemse nog geen enkele ronde waarbij het eerste cijfer een '6' was. Alle competitieve rondes werden in minimaal - en niet zelden ruim meer - dan zeventig slagen afgewerkt door Van Dam.

Maar uitgerekend in een het sterk bezette Evian Championship, uitgerekend in een Major, liet de Nederlandse nummer 1 zichzelf zien: met -5 opende ze ijzersterk, deelt ze de tiende plaats en weet ze de drie koplopers maar net (-7) voor zich.

Solide spel

Van Dam, die op hole 10 begon, maakte in de openingsronde vijf birdies, twee bogeys en één eagle - op de par 5 vijftiende - en nestelde zich daarmee vroeg op de dag hoog op het leaderboard.

'Het was een onwijs goede dag. Ik heb heel solide gespeeld en weinig fouten gemaakt. Ik gaf mezelf veel kansen op de fairways en de greens en ik denk dat dat is wat je moet doen hier in Evian', zei ze na afloop tegen de media-afdeling van het evenement. 'Je moet hier niet gaan jagen op birdies, ik bleef geduldig en liet ze naar me toe komen. Ook voor de komende dagen moet ik het niet te ingewikkeld maken en gewoon doorgaan zoals ik het vandaag heb gedaan.'

Tour
  • Mark Runnacles/LET