Luiten presteert op vertrouwde grond

In de wetenschap dat hij toch aan de Olympische kampioenschappen mee mag doen, startte Joost Luiten sterk in het BMW International Open.

Joost Luiten

Op de par-72 baan van München Eichenried kwam Luiten tot een sterke 68, het resultaat van vijf birdies en een enkele bogey. Met vier onder staat Luiten zesde.
Vorig jaar greep de Nederlandse nummer een net naast de zege: de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence won. In negen andere voorgaande edities werd Luiten ook een keer derde en een keer tiende.
Het is overigens pas de tweede keer dat Luiten dit seizoen na de eerste ronde in de top-10 staat.

Daan Huizing was in de vorige editie na 54 holes tweede en werd uiteindelijk zevende. Hij heeft net als Luiten kennelijk nog steeds een goed gevoel als hij hier speelt, want Huizing startte met een 70 (vijf birdies) en is gedeeld dertigste
Darius van Driel dreigt voor de derde keer op rij de cut te missen. Hij ging in 72 slagen rond (vier birdies en vier bogeys) en staat 87ste.
Van Driel heeft nog steeds de stille hoop om via de huidige jaarranking kwalificatie voor The Open af te dwingen, maar de kans is zo onderhand minuscuul aan het worden – tenzij hij met te beginnen op vrijdag beter gaan scoren

David Micheluzzi gaat voor de tweede keer in zijn carrière aan de leiding (stand na eerste ronde en live scoring) in een wedstrijd van de DP World Tour. De 27-jarige Australiër speelde München Eichenried in 66 slagen – met zeven birdies op de kaart.
De speler uit Melbourne promoveerde eind vorig jaar naar het Europese circuit na een uitstekend seizoen op de Australische Tour. Micheluzzi staat nu 120ste op de Order of Merit. Hij werd zevende in Singapore en vorige week tiende in Italië.

Maar Micheluzzi staat na dag een ondanks een voorsprong van een slag toch in de schaduw van Patrick Reed. De LIV-golfer kreeg net als zijn collega’s Thomas Pieters en Martin Kaymer een wildcard voor deelname aan een wedstrijd van het circuit dat mogelijk ernstige gevolgen gaan ondervinden van het Saoedische initiatief.
Reed werd vorige week kleurloos 29ste in het Open d’Italia maar nu kwam hij in Beieren goed uit de startblokken. De Texaan maakte zes birdies voor een 67. Daarmee deelt hij samen met de vaak in één week tijd wisselvallige presterende Ewen Ferguson uit Schotland, de Zuid-Afrikaan Casey Jarvis en de uiterst talentvolle en pas 18-jarige Engelsman Frank Kennedy – een protegé van Nick Faldo – de tweede plaats.

Natuurlijk ging op München Eichenried ook veel aandacht uit naar de 66-jarige Bernhard Langer die deze week in zijn 513de toernooi afscheid neemt van de DP World Tour. Langer is nog lang niet versleten, getuige de 71 (twee birdies) die hij in de boeken bracht. De ‘computer’ schat in dat de cut tussen twee en vier onder komt te liggen.
Ziggo Sport 6 zendt de tweede ronde vrijdag van 13.00 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golffile.ie