Dit zijn de beste fairway woods van 2024

Een fairway wood is een veelzijdige club die je zowel van de tee als van het gras moet kunnen gebruiken. De keuze is dit jaar reuze.

woods

Je vindt meer fairway woods in de schappen dan ooit tevoren, waarbij je kunt kiezen tussen verschillende materialen, lofts, mate van aanpasbaarheid en manieren om de balvlucht te beïnvloeden. We schreven al eerder een artikel op welke zaken je moet letten bij aanschaf van een fairway wood.

Hieronder vind je de beste fairway woods van dit seizoen.

Lage spin

TaylorMade Qi10 Tour
Prijs: € 479
Lofts: 15º/18º
Tot voor kort luisterden de titanium fairway woods van TaylorMade naar de naam 'Plus', maar dit jaar is dat veranderd in 'Tour'. Eigenlijk is de Qi10 Tour drie fairway woods in één. Een verschuifbaar zoolgewicht van 50 gram kan voorin, middenin of achterin worden geplaatst om verschillende spin en balvluchten te creëren.

Callaway Paradym Ai Smoke Triple Diamond
Prijs: € 399
Lofts: 15º/18º
De Ai Smoke fairway woods zijn uitgerust met dezelfde Swing Code-technologie als de Callaway-drivers van 2024. Dit model is geschikt voor sterkere spelers met een hoge swingsnelheid, omdat het meer naar voren gelegen zwaartepunt een lagere, strakke balvlucht genereert – iets wat betere spelers graag zien.

Srixon ZX MIII
Prijs: € 329
Lofts: 13,5º/15º/18º/21º
Dankzij een zoolontwerp dat veel gewicht laag en voorin plaatst, zijn de nieuwe ZX fairway woods in de handen van betere spelers heel geschikt van het gras. Net als in de vorige generatie hebben de hogere lofts een iets groter clubhoofd, maar ze zien er nog steeds strak en aantrekkelijk uit.

Vergevingsgezind

Cobra Darkspeed X
Prijs: € 349
Lofts: 15º/16,5º/18º/21º
De meeste technologie die is gebruikt in de Darkspeed-drivers zie je ook terug in de fairway woods van Cobra – in het bijzonder het met kunstmatige intelligentie ontwikkelde HOT Face. Een zoolgewicht van 3 gram is strategisch geplaatst om een hoge balvlucht te genereren, wat resulteert in extra carry.

Cleveland Halo XL
Prijs: € 299
Lofts: 15º/18º/21º/24º
Een upgrade van de GlideRail zool zorgt voor beter contact met de grond, wat het makkelijker maakt om de bal van het gras te slaan. Het grote clubblad en flexibele Rebound Frame brengen veel energie over op de bal, terwijl een laag zwaartepunt garant staat voor een hoge balvlucht. De shaft is uitgerust met een counterbalance-gewicht van 8 gram.

TaylorMade Qi10
Prijs: € 379
Lofts: 15º/16,5º/18º/21º/24º
De Qi10 heeft een 5 procent grotere TwistFace dan de Stealth 2, met een modern en vergevingsgezind clubhoofd. Het gewicht (42 gram) zit laag en dicht bij het clubblad voor veel balsnelheid, terwijl een extra gewicht van 15 gram achterin is geplaatst voor meer vergevingsgezindheid. Bedoeld voor spelers met een redelijke swingsnelheid.

Hoog MOI

TaylorMade Qi10 Max
Prijs: € 379
Lofts: 16º/19º/22º
Dit is het meeste stabiele fairway wood dat het bedrijf ooit maakte. Waar de concurrentie meestal een MOI van rond de 5.000 g/cm2 heeft, komt de Max volgens TaylorMade uit boven de 6.000. Om de stabiliteit en vergevingsgezindheid te optimaliseren, is het lage clubhoofd 5 millimeter langer. De lofts liggen wat verder uit elkaar voor optimale gapping.

Hoog en draw

Callaway Paradym Ai Smoke Max D
Prijs: € 399
Lofts: 15º/16,5º/18º/21º
Net als de Max D driver is dit fairway wood ontwikkeld om golfers van een slice af te helpen. Het met behulp van AI ontwikkelde clubblad is dan ook specifiek afgestemd op de impactlocatie die slicers meestal hebben. Een groter clubhoofd en platter profiel vergroten de vergevingsgezindheid en de upright lie angle bevordert een draw.

Ping G430 SFT
Prijs: € 425
Lofts: 16º/19º/22º
Dankzij iets meer loft en een wat lichter swinggewicht helpt de SFT (wat staat voor Straight Flight Technology) de bal heel makkelijk de lucht in. Het clubhoofd is iets breder en de kans is klein dat je een fairway wood vindt dat meer draw-bias heeft. Het ultieme anti-slice wood.