Zes nieuwe putters van Ping

De huidige putterlijn van Ping is uitgebreid met zes nieuwe modellen, die gevoel combineren met vergevingsgezindheid.

Zes nieuwe putters van Ping

Met de uitbreiding komt het aantal Ping-putters in de lopende lijn op maar liefst zestien. Hierbij zitten zowel stabiele blades als vergevingsgezinde (mid-)mallets, die zijn gemaakt van verschillende materialen voor een zacht of juist wat steviger gevoel. Zoals we van Ping gewend zijn, kan elk model op maat worden gemaakt voor type stroke, lengte, lie, loft en type grip. Maatwerk dus.

De Fetch en de B60 zijn bekende modellen van Ping.

Zeer brede lijn

'In deze lijn zijn onze ontwerpers op zoek gegaan naar een meer persoonlijke benadering', legt Ping CEO John K. Solheim uit. 'Ze hebben variaties gemaakt van onze meest populaire modellen, voorzien van technologieën als perimeter weighting (gewicht aan de uiteinden voor maximale stabiliteit) en een optimaal geplaatst zwaartepunt (voor vergevingsgezindheid en een goede rol). Daarnaast zijn de clubbladen gemaakt van verschillende materialen en gebruiken we verschillende manieren om op te lijnen.'

'Het is hierdoor een extreem brede lijn geworden, maar alle putters hebben één ding gemeen: precieze prestaties bij putts van elke lengte. Golfers zullen het niet moeilijk vinden om een putter te vinden die past bij hun puttingstijl, oplijnvoorkeuren en gevoel.'

Op gevoel

Gevoel is een essentieel onderdeel bij het putten, en elke golfer ervaart dit anders. Daarom biedt Ping de keuze uit vier verschillende clubbladen, die allemaal een net wat ander gevoel geven maar wel zorgen voor consistente balsnelheden.

• Ondiep gefreesd clubblad voor een steviger gevoel.
• Pebax insert met ondiep gefreesde omgeving voor een zachter gevoel.
• Pebax insert met glad gefreesde omgeving voor een zachter gevoel.
• Glad gefreesd voor het stevigste gevoel en meer balsnelheid.

De nieuwelingen

Hieronder de zes nieuwe modellen in de lijn: drie blades en drie mallets.

De blade: Anser, Anser D en B60.

De Anser 2 is een klassieke blade met een smal profiel, die door extra gewicht in de hiel en teel toch veel stabiliteit biedt. Het ondiep gefreesde clubblad geeft een stevig gevoel en consistente rol.

De Anser D heeft een dieper profiel (vandaar die 'D), wat dit een soort 'hybride' tussen een blade en een mallet maakt. De extra massa zorgt voor stabiliteit in de stroke. Ook hier biedt een gefreesd clubblad een stevig gevoel.

De B60 is een klassieke Ping-favoriet met een dunne toplijn en een opvallende gewelfde achterkant die helpt bij de vergevingsgezindheid. Een ondiep gefreesd clubblad voor veel feedback en gevoel. Net als de Anser-putters heeft hij een matte finish.

De mallets: Tyne H, Fetch en Ketsch G

De Tyne H combineert een vergevingsgezind, 'gevorkt' ontwerp met een Anser-hosel om de putter bij impact loodrecht op het doel te krijgen. Het ondiepe gefreesde clubblad geeft een stevig gevoel. De cavity is even breed als een bal, wat samen met de contrasterende streep helpt bij het oplijnen.

De Fetch heeft een pebax face insert van twee verschillende materialen, wat resulteert in een zacht gevoel bij korte putts en een steviger gevoel met veel feedback als je meer afstand moet overbruggen. Het mallet is compact maar eenvoudig op te lijnen.

De Ketsch G combineert een aluminium body met een stalen zoolplaat voor extreme vergevingsgezindheid en stabiliteit. De dual-density pebax insert geeft veel gevoel bij korte en lange putts. Drie contrasterende lijnen helpen bij het oplijnen.

Prijs: € 350