Yang wint Women's PGA Championship

In haar 75ste Major was het eindelijk raak voor Amy Yang. Ze won het Women's PGA Championship. Scottie Scheffler won – ondanks demonstranten die het spel verstoorden – alweer zijn zesde titel van dit seizoen.

Yang wint Women's PGA Championship

LPGA Tour: eindelijk raak voor Yang

De Zuid-Koreaanse kwam vaak dicht bij een van de hoofdprijzen in golf, maar elke keer ging het net mis. Van de 75 keer dat ze van start ging in een Major eindigde ze 21 keer in de top-10 en veroverde ze twaalf top-5's.

In het Women's PGA Championship was het eindelijk raak voor Yang en kreeg ze van talloze collega's een champagnedouche op de slothole van de Sahalee Country Club. Het is haar zesde titel op de LPGA Tour.

Yang begon de slotdag met twee slagen voorsprong en bleef landgenote Jin Young Ko, de Japanse Miyu Yamashita en de Amerikaanse Lilia Vu uiteindelijk drie slagen voor.

'Ik heb altijd al een Major willen winnen en ben een paar keer dichtbij geweest', stamelde de 35-jarige Zuid-Koreaanse na haar slotronde 72 (par), die haar op een totaal van -7 bracht. 'Op een gegeven moment begon ik te twijfelen of het ooit wel zou lukken. Dit waren de langste 18 holes die ik ooit heb gespeeld, maar het is eindelijk gelukt. Geweldig.'

Als kers op de taart verdiende Yang met haar overwinning ook een plek in de Olympische Spelen.

PGA Tour: nummer 6 voor Scottie

Op de PGA Tour was Scottie Scheffler – al weer voor de zesde keer dit jaar – de sterkste. In het Travelers Championship moest hij na 72 holes Tom Kim nog naast zich dulden, maar in de play-off bleek de nummer 1 van de wereld toch weer het sterkst.

In de reguliere speltijd had Kim (66) nog een birdie gemaakt op de slothole van RPC River Highlands, om zich op -22 naast Scheffler te voegen, maar dat kunstje kon hij een play-off niet herhalen.

Een te dun geraakte bunkerslag resulteerde in een bogey, waardoor Scheffler twee putts had om vier meter te overbruggen. Zo'n kans moet je de beste golfer van de wereld niet geven. Het is pas juni, maar Scheffler staat al op zes overwinningen. Waar gaat de teller dit seizoen stoppen?

De spelers kregen nog te maken met 'Just Stop Oil'-demonstranten die de green van de slothole op renden en met spuitbussen het gras besmeurden. Ze werden snel in de kraag gevat door beveiligers.

LIV Golf: raak voor Hatton

Op LIV Golf Nashville tekende Tyrrell Hatton voor zijn eerste overwinning op het circuit. En de Engelsman deed dat overtuigend. In drie ronden dook hij 19 slagen onder par, waarmee hij maar liefst zes slagen voorsprong had op Sam Horsfield (-13). Joaquin Niemann (-12) maakte het podium compleet.

Het was ruim drieënhalf jaar geleden dat Hatton met de bokaal in handen stond. 'Ja, ik heb wel getwijfeld of ik ooit weer zou winnen', gaf de 32-jarige Engelsman toe. 'Het voelt heel speciaal om weer bij de 'winners circle' te horen.'

Legion XIII, waarin naast Hatton ook Rahm, Vincent en Surratt zitten, eiste de teamoverwinning voor zich op.

Tour
  • Golffile