Sterk slotakkoord van Huizing met hole-in-one

Daan Huizing was de eerste Nederlander die vanochtend de baan in ging voor de slotdag van het KLM Open. Hij gaf het goede voorbeeld met een hole-in-one en een sterke 67 (-4).

Sterk slotakkoord van Huizing met hole-in-one

De start was wat rommelig door de blokkade van de hoofdingang door Extinction Rebellion, maar de vertraging viel mee voor de eerste Nederlander die de baan in moest.

'Sharma en ik waren gelukkig al op de baan en we mochten van de tour met slechts een klein beetje vertraging van start', aldus Huizing. 'Gelukkig maar, want we hadden onze warming-up al gehad en dan wil je niet afkoelen en wachten.'

Disney-mindset

Na drie parren zorgde een hole-in-on op de par-3 vierde voor een geweldige kickstart zijn ronde van Huizing, en dat momentum hield hij vast door ook op de volgende hole een slag te winnen.

'Ik had een drieputt op drie en baalde daarvan, maar Daniëlle kreeg me weer positief met die heerlijke 'Disney-mindset' van haar dat er altijd wat moois kan gebeuren. En dat bleek. Ik had de perfecte afstand voor een ijzer-8 en die ging er na twee keer stuiten in. Altijd leuk, zeker op het KLM Open.'

Een flesje wijn voor een ace. 'Oh, en wellicht KLM-tickets binnen Europa? Altijd welkom.' (Foto: Edwin Vermaas)

Tees naar voren

Drie onder na vijf, dat bood perspectief.

Als we deze week iets zien, dan is het dat The International zich niet zomaar laat verslaan. De baan droogt door de zon en wind elk uur verder uit en eiste nog voor de turn twee slagen terug van de 34-jarige Zwollenaar.

Op de tweede negen liet Huizing echter zien dat er wel degelijk ook te scoren valt als je fairways en greens weet te slaan. Hij maakte birdies op tien, elf, vijftien en achttien, en hoefde slechts een keer een slag in te leveren.

'Ze hebben wat tees naar voren geplaatst, dus er zijn wel degelijk holes waarop je kansen krijgt. Ik maakte alleen op dertien nog een slordige bogey, maar voor de rest was het goed.'

Het resultaat was een 67 (-4), waarmee Huizing zich van de staart van het klassement naar de middenmoot speelde – belangrijk als elke punt en euro telt.

Huizing: 'Het was een topdag. Die birdie op de slothole van vrijdag om de cut te halen was het helemaal waard.

Tour
  • Golffile