KLM Open: Alles nog mogelijk in Amsterdam

De strijd om de titel in het KLM Open ligt na een zware dag en met nog achttien holes te spelen nog helemaal open.

korhonen

Moving day op het KLM Open was geen dag waarbij iemand wegliep van het veld of de baan door een handvol spelers werd afgebroken. Integendeel. Met nog achttien holes te spelen mogen tal van spelers zich nog kansrijk wanen en bleek eens te meer dat The International alles in zich heeft om de beste spelers van Europa tegenstand te bieden.

Cross wind

Toegegeven, de baan werd daarbij zeker geholpen door de wind die lastig cross over de baan blies. Het zorgde ervoor dat de omstandigheden lastig waren en het eigenlijk niemand lukte een move te maken. Met een score van -2 verlies je in de derde ronde meestal terrein maar niet deze week.

Neem Mikka Korhonen die als koploper aan de dag begon. De Fin stond na een 64 en een 68 alleen aan kop en staat dat na een ronde in zeventig slagen nog steeds (-11), daar waar hij in andere weken vrijwel zeker weg zou zijn gezakt. De tweevoudig DP World Tour winnaar maakte vroeg in de ronde een eagle (op de waterrijke par 5 derde), noteerde daarnaast twee birdies, maar leverde onderweg ook een paar slagen in.

'Ik voelde me de hele dag heel goed. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten maar ik ben hier zeker tevreden mee', was de veelzeggende reactie van de Fin na afloop van de minimale score onder par die hij op de borden bracht. Ook mannen als Sean Crocker (T3, Level par), Matteo Manassero (T3, -2) en Rasmus Hojgaard (T3, -2) wisten dat ze ondanks de matige score goede zaken hadden gedaan.

Zomerse zondag

Tegelijkertijd was een ronde iets verder onder par daarmee goed voor flinke winst. Ook de 66 (-5) van Guido Migliozzi was niet heel erg laag voor een zaterdag maar was gegeven de omstandigheden goed voor een flinke jump. De Italiaanse oud-winnaar van de Belgian Knockout tekende voor de beste score van de dag, rukte op naar -10 en mag daardoor dromen van een tweede zege in de lage landen en ook de eerste Italiaanse winnaar van het KLM Open te worden.

Zover is het echter nog lang niet, want je kan zonder meer stellen dat alle spelers die binnen vijf slagen staan van de kop van het veld nog kansrijk zijn om de titel over te nemen van de Spanjaard Larrazabal die vrijdag de cut miste. En dat zijn er, naast de genoemde vier, nog bijna tien. Sterker, ook als je, zoals Joost Luiten (-5) iets verder naar achteren staat mag je nog dromen van een podiumplek.

De weersverwachting voor zondag is zomers: weinig wind en lekker warm. Alle kansen dus om een mooie score binnen te brengen, of - en dat gaat net zo snel - de andere kant op te bewegen. Wie de 104e editie van het KLM Open wil winnen zal van goede huize moeten komen. Zoveel is zeker.

Tour
  • Golffile