Van Meijel en Luiten knap onder par

De wind maakte het de spelers moeilijk op de derde dag van het KLM Open. Van de Nederlandsers wisten alleen Lars van Meijel en Joost Luiten een ronde onder par binnen te brengen. 

Van Meijel en Luiten knap onder par

Met zijn hoge rough en geonduleerde greens speelt The International de hele week al lastig, maar vandaag kwam daar een stevige wind bij, terwijl de greens door de zon uitdroogden en harder werden. De baan speelt op dag drie van het KLM Open dan ook stevig boven par en er waren zelfs spelers die niet onder de 80 wisten te blijven.

Klik hier voor het leaderboard.

Maximale score

De beste landgenoot was Lars van Meijel, die met drie birdies en een bogey voor een 69 tekende. Daarmee kwam hij op -4 voor het toernooi, wat vooralsnog voldoende is voor een plaats net buiten de top 20.

'Alles onder par is vandaag een goede score', aldus een tevreden Van Meijel. 'De wind is pittig en komt uit een andere richting, waardoor je hem regelmatig schuin over de hole hebt. Dat maakt de drives heel lastig.' En intussen weten we allemaal het spel van de tee juist de sleutel is om te scoren op door hoge rough beschermde The International.

Van Meijel: 'Ik heb het de eerste negen goed bij elkaar gehouden, en mezelf na de turn beloond met een tweetal goede birdies. Dit is het maximale wat ik er vandaag uit kon halen.

Een tevreden man

Joost Luiten hield de boel ook vandaag goed bij elkaar op de lastige baan. Twee keer moest hij een slag inleveren, maar hij mocht ook drie keer een birdie noteren, waaronder een op de slothole. 'Dat is altijd lekker', lachte Luiten na zijn ronde. 'De eerste twee dagen had ik ook een kans om met birdie te eindigen, maar lukte het niet. Dan sta je hier toch net wat anders.'

Met de ronde 70 (-1) bracht Luiten zijn totaal op -5 en komt hij waarschijnlijk de top 20 binnen. Ook lijkt hij niet te veel terrein op de leider te verliezen. Een tevreden man dus? 'Ja. Ik heb vandaag niet veel kansen gecreëerd, dus dan moet je tevreden zijn met één onder. Het was een pittige dag met cross winds en 'tegendraadse vlaggen' – dan bedoel ik bijvoorbeeld een vlag links op de green met wind ook van links.'

'Ik speelde niet super, vooral mijn ijzers waren net niet scherp, en dan moet je geduldig blijven. Dat is altijd lastig, maar als je te hard op zoek gaat naar birdies ga je bogeys maken. Morgen net wat scherper en dan gaan we alles geven.'

Een van die dagen

Amteurs Lars van der Vight en Wil Besseling gingen rond in level par, waarbij er bij de laatste meer in had gezeten als hij niet twee slagen had verloren op zijn laatste holes.

Daan Huizing kwam niet verder dan een 74 (+3) en ook de verrassing van de eerste twee dagen, Wouter de Vries, moest genoegen nemen met deze score. 'Het was lastig spelen en de vlaggen stonden pittig. Ik sloeg de ballen van de tee beter dan gisteren, maar naar de vlag en rond de green was het niet goed', aldus De Vries. 'Het was een van die dagen.'

Tour
  • Golffile