Moeilijke dag voor Huizing en Besseling

Op dag drie van het KLM Open wisten de vroege starters Daan Huizing en Wil Besseling geen move te maken. Vooral Daan Huizing had het lastig.

Daan

Een vroege starttijd kan soms perfecte condities bieden voor een lage score. Vaak waait het in de ochtend wat minder en je speelt op greens waarop nog nauwelijks gelopen is. Wil Besseling en Daan Huizing haalden de cut 'on the number' en moesten zich vanmorgen dus vroeg op de eerste tee melden, maar de derde ronde bracht niet wat ze hoopten.

Te veel fouten

Huizing stootte zijn neus al op de par-5 derde hole, waar hij zijn drive in het water sloeg en uiteindelijk een 7 moest noteren. Hij knokte zich direct terug met birdies op vier en vijf, maar het was vandaag te wisselvallig. Rond de turn had hij een streak met drie bogeys en twee birdies, en ook op de twee slotholes moest hij slagen inleveren.

'Ik maakte te veel fouten vandaag', verzuchtte Huizing na zijn ronde. 'Ik kwam wel steeds goed terug, maar die bogeys op 17 en 18 zijn heel zuur. Je wilt je op moving day omhoog knokken, dus dit is niet wat je in gedachten hebt. Er was vandaag wel meer wind, maar ik weet niet precies waar het aan ligt. Dat moet ik nu uitpluizen.'

Uiteindelijk moest Huizing tekenen voor een ronde in 74 slagen (+3), waarmee hij in de onderste regionen van het leaderboard blijft hangen op en totaal van +3 voor het toernooi.

Duur slotakkoord

Wil Besseling begon dag drie van het KLM Open beduidend beter. Op de openingshole moest hij nog een bogey toestaan, maar vervolgens waren er birdies op twee, drie en acht.

Het leek er op dat de lange Noord-Hollander een sprongetje in het klassement zou maken, maar ook hij struikelde over de laatste twee holes. Op de lange par-3 zeventiende miste hij de green en wist hij geen up and down te maken, terwijl hij op de slothole door drie putts een bogey moest noteren

Besseling zal dan ook niet tevreden zijn met de ronde 70 (par), waar hij in het klassement maar weinig mee opschiet. Hij staat met level par nog net bij de beste zestig spelers.

Tour
  • Golffile