Manassero heeft de smaak te pakken

Na de eerste dag van het KLM Open delen Matteo Manssero en Mikko Korhonen de eerste plaats. Joost Luiten staat net buiten de top 10.

Manassero heeft de smaak te pakken

Drie maanden geleden beloonde Matteo Manassero de comeback van de eeuw met een overwinning op de DP World Tour. De Italiaan won voor zijn 20ste drie toernooien op het hoogste niveau maar zakte vervolgens onmetelijk ver weg. Na een dip van bijna elf jaar wist hij weer te winnen en dat smaakt kennelijk naar meer: met een foutloze 64 (-7) nam hij – samen met Mikko Korhonen – brutaal de leiding in het KLM Open.

Pittige baan

Matteo Manassero is nog steeds pas 31 jaar oud, maar hij heeft intussen de ervaring van een veteraan. Die kwam hem goed van pas op The International, waar je vandaag kon scoren mits je uit de rough bleef. De Italiaan hield de fouten van de kaart en wist op maar liefst zeven holes een slag te winnen, wat dus resulteerde in een 64 en een plek bovenaan het leaderboard.

'Het is een pittige baan, dus ik ben heel tevreden met die score', gaf hij na zijn ronde toe. 'De wind viel mee en de baan wordt wat harder, waardoor hij korter speelde, maar je moet het hier echt verdienen. Het is een goede test.'

De Italiaan speelde vorige week het U.S. Open, wat ondanks een gemiste cut toch veel van hem vroeg. 'Zo'n toernooi vraagt heel veel energie en toen de adrenaline wat was gezakt, was ik behoorlijk kapot. Maar ik voel me nu goed, en zo'n ronde als vandaag helpt.'

Hole-in-one

Manassero deelt de eerste plaats met de Fin Mikko Korhonen die mede dankzij een hole-in-one op de par-3 vierde ook tot een 64 kwam. Niet alle korte holes waren hem overigens gunstig gezind, want op de par-3 zevende hole leverde hij zijn enige slag van de dag in.

Het duo heeft op -7 een slag voorsprong op Rikuya Hoshino, die de putts werkelijk van alle hoeken van de green in de hole rolde. De jonge Japanner maakte maar liefst negen birdies, maar drie bogeys stonden een koppositie in de weg.

Nederlanders

Joost Luiten begon de 104de editie van het KLM Open met een 68 (-3) en is net buiten de top 10 de beste Nederlander. Vince van Veen kwam vanochtend tot een solide 69 (-2), terwijl ook Wouter de Vries (-1) onder par wisten te blijven en keurig op koers ligt voor het weekend.

Op level par (71) vinden we amateur Lars van der Vight, Johannes Veerma, Lars van Meijel en Lars Keunen, wat vooralsnog net genoeg lijkt om de cut te halen. De andere Nederlanders zullen morgen een tandje bij moeten zetten om hun verblijf op The International te verlengen.

Klik hier voor de hoogtepunten van dag 1.

Tour
  • Golffile