Goede start Luiten: 'Maar er zat meer in...'

Joost Luiten is het 104de KLM Open solide begonnen. Met een 68 (-3) staat hij halverwege de eerste dag op slechts één slag achter de leiders en stevig in de top 10. Helemaal tevreden was hij echter niet.

luiten

Luiten begon zijn ronde vanmorgen vroeg op hole 10 en moest meteen een bogey toestaan op de lastige par-4. Hij miste de hooggelegen green links en had meteen een lastige slag om dicht bij de hole te komen wat niet lukte. Niet de start die je wilt. Hij poetste dat foutje gelukkig wel meteen weg met een birdie op de volgende hole door zijn bal op de par-3 elfde binnen twee meter te slaan.

In het vervolg van zijn ronde maakte de 38-jarige Bleiswijker nog één bogey en wist hij vier keer een slag te winnen. Met die 68 (-3) staat hij vooralsnog één slag achter de leiders op het leaderboard op de 5de plaats.

'Er zat meer in'

'Met drie onder mag je niet klagen, want als je hier de fairway mist kun je in de hoge rough keihard worden afgestraft', aldus de tweevoudig winnaar van het toernooi na zijn ronde. 'Maar ik had toch graag een van die birdieputts op mijn laatste holes gemaakt' keek hij terug op de goede kans die hij zichzelf gaf op de lange par 5 achtste en de bijna net zo goede kans op de par 4 negende.

'Op zeventien had ik een lastige chip vanaf de rand van de green voor bogey en op achttien maak ik weliswaar een par maar met een waterbal laat je toch een slag liggen. Daarom heb ik toch het gevoel dat er wat meer in zat', zei hij over de approach op de par 5 achttiende die achter de green in het water verdween maar waar hij wel op de green mocht droppen en knap par redde.

'Er was vanochtend niet veel wind, maar soms was hij toch lastig in te schatten. Luiten: 'De fouten die ik maak waren vooral door clubkeuzes, en op deze baan wordt dat direct afgestraft. De wind draaide wat, wat het toch lastig maakte. Maar mijn drivers zijn de laatste weken goed en vanaf de tee ben ik uit de problemen gebleven. Dat is met de hoge rough essentieel.'

Wisselvallig

Ook Vince van Veen zal tevreden zijn. Hij kreeg op het laatste moment een wildcard en maakt daar vooralsnog goed gebruik van. Met een 69 (-2) – vier birdies en twee bogeys – staat hij momenteel net buiten de top 10.

Daan Huizing en Wil Besseling begonnen het 104e KLM Open wisselvallig. Vooral de scorekaart van Daan Huizing zag er met vier birdies en vijf bogeys wat rommelig uit. Besseling had een prima start en bereikte de turn een slag onder par, maar op zijn tweede negen moest hij vier keer een slag inleveren. Met een ronde boven par (72) kunnen beide mannen zich morgen geen grote fouten meer veroorloven.

Tour
  • Golffile