Darius van Driel: 'Tevreden met top-10'

Voor het eerst komt Darius van Driel als winnaar naar het KLM Open. Zijn veranderde status went snel maar garandeert niets.

darius van driel

'Het is wel grappig om te constateren, maar winnen went snel. Het gevoel bedoel ik. De eerste dagen na mijn overwinning in Kenia was ik best euforisch, maar nu mensen me hier in de transferbus feliciteren met mijn zege denk ik bijna 'oh ja, ik heb gewonnen'. Niet echt natuurlijk, maar het is alweer een week of zeven, acht geleden. Vergeten zal ik het niet, maar tegelijkertijd ben je ook alweer heel wat weken bezig met het volgende toernooi', zegt Darius van Driel over zijn maiden victory van eind februari.

Na zijn zege in het Kenia Open veranderde de golfwereld voor de nuchtere Nederlander echter wel degelijk, erkent hij.

'Het klinkt misschien een beetje gek maar op de een of andere manier hoor je er toch meer bij of zo. Er wordt net even anders naar je gekeken. Maar op zich maakt dat helemaal niets uit, het zit vooral bij jezelf. Door die overwinning ziet mijn nabije toekomst er ineens anders uit. Ik ben zeker van mijn speelrecht en daardoor ben je toch wat vrijer. Niet dat het uit zou moeten maken voor je spel, maar natuurlijk helpt de wetenschap dat je de komende 2,5 jaar zeker bent van je kaart wel degelijk.'

Startbewijs The Open

'Dat gezegd hebbende: daarmee bedoel ik niet dat ik nu achterover kan leunen. Mijn doelen zijn nog lang niet allemaal gehaald. Een plek in de finale van de Race to Dubai mag dan dichtbij zijn, zolang ik nog niet in het veld zit kan ik er ook nog buitenvallen. Daarnaast wil ik me ook graag plaatsen voor The Open, ik heb nog nooit een Major gespeeld, dus daar is ook nog wel wat voor nodig. Misschien wel hier', zegt Van Driel met verwijzing naar de twee plaatsen voor The Open die er in Badhoevedorp te verdienen zijn. Het is een extra reden om zich deze week van zijn beste kant te laten zien.

'Hoewel het zeker niet een toernooi als alle andere is, is het dat tegelijkertijd ook weer wel. Zéker op een baan als dit, waar ik nog nauwelijks gespeeld heb. Ik heb er, toen de baan echt net open was volgens mij een keer een jeugdwedstrijd gespeeld, en in aanloop naar het toernooi heb ik eens negen holes in de stromende regen gespeeld, maar omdat de baan ook voor ons best nieuw is, lijkt het veel meer op een gewoon toernooi dan je zou denken. Een onbekende baan in het buitenland waar toevallig iedereen Nederlands spreek', lacht hij.

Tevreden

Toch, erkent Van Driel, zou het mooi zijn juist hier in het KLM Open een goede klassering binnen te brengen.

'Oh zeker en ik denk dan ook niet dat ik heel snel tevreden zal zijn. De baan lijkt lastig te spelen, er staat echt een premium op recht slaan, dus dat is in mijn voordeel. Het is altijd moeilijk te zeggen met welk resultaat je tevreden bent – je wilt immers altijd zo hoog mogelijk eindigen – maar met een top-10 zondagmiddag ben ik zeker tevreden. Mijn spel gaat de laatste weken weer de goede kant op. We zullen zondag zien waar het goed voor is.'

Tour
  • Golffile