Pablo Larrazábal gaat voor twee zeges op rij

Het is lang geleden dat de titel van het KLM Open succesvol verdedigd werd. Pablo Larrazábal hoopt aan die periode een einde te maken.

Pablo Larrazábal

'Ik kom hier niet voor vakantie', klinkt het vastberaden uit de mond van de Spaanse titelverdediger Pablo Larrazábal als we hem vragen of hij de eerste back-to-back winnaar van het KLM Open hoopt te worden sinds Bob Byman in 1977 en 1978, ook op twee verschillende banen.

'Het is heerlijk om terug te zijn in Amsterdam. Natuurlijk bewaar ik geweldige herinneringen aan vorig jaar. Ik was nog niet eerder op Bernardus geweest maar viel vanaf het eerste moment voor de baan. Nu zijn we op een andere plek maar het gevoel is er niet minder om. Ik heb hier vorig jaar mijn beste spel gespeeld en hoop dat dit jaar weer te doen.'

Entertainmentindustrie

Larrazábal kreeg de zege niet cadeau op Bernardus. Na een goede openingsronde stond hij direct hoog op het leaderboard, maar het bleef tot het eind toe ongemeen spannend en uiteindelijk hield hij met een score van -13 zijn landgenoot twee slagen achter zich.

'Ik denk dat Adrian (Otaegui, red) en ik er een mooie show van maakten. We spelen om te winnen maar tegelijkertijd zitten we ook in de entertainmentindustrie. Het was magisch wat we deden, ik denk dat het een mooie show was waar het publiek van genoten heeft en natuurlijk hoop ik dat dit jaar weer te doen. Ik kwam vroeger naar Amsterdam voor vakantie, maar nu kom ik hier om wat moois te laten zien. Ik kijk er naar uit om mijn titel te kunnen verdedigen.'

Entertainment tot het laatst met landgenoot Adrian Otaegui in de editie van 2023.

DJ Pablo

Naast optreden óp de baan zal de Spanjaard dit jaar ook te zien zijn buiten de baan: donderdagavond treedt de titelverdediger op als DJ in het tented village.

'Daar ben ik zenuwachtiger voor dan voor het golf', lacht hij. 'Een paar maanden geleden heb ik een zoon gekregen, dus ik heb minder kunnen draaien dan ik zou willen. Als hij eindelijk slaapt, wil je hem natuurlijk niet wakker maken. Ik denk dat ik als DJ nu handicap 3 of 4 heb. Maar ik heb er zin in.

Moeilijke banen

Wat denk de Spanjaard van The International?

'De baan is lastig, maar in geweldige conditie. Door de vele regen zal hij lang spelen en de rough is zwaar, maar ik hou van moeilijke banen. Die dwingen je om goede ballen te slaan en gefocust te blijven. Ik ben niet de beste ball striker, maar ik ben een vechter en kan presteren onder druk. Ik denk dat je op deze baan nog kunt winnen als je op zondag zes slagen achter de leider staat.'

Tour
  • Golffile