Lars van der Vight wil op herhaling

Een jaar geleden was de Van der Vight de beste Nederlander in het KLM Open. 'Natuurlijk wil ik dat dit jaar weer.' Net zoals collega Jack Ingham van hém gaat proberen te winnen.

lars van der vight

'Het was vorig jaar een heel leuke ervaring natuurlijk en het zou mooi zijn om dat dit jaar te herhalen', zegt de Brabander Lars van der Vight met een grijns van oor tot oor terwijl hij in de playerlounge van het KLM Open naar buiten kijkt.

Voor de nummer 75 van de World Amateur Golf Ranking is het de derde keer dat hij van start gaat in het KLM Open. In 2021 miste hij op Bernardus ruim de cut, maar vorig jaar wist hij zich wel te plaatsen voor het weekend.

Na een 75 op de eerste dag speelde de topamateur zich met een 69 naar het weekend om daar, na rondes in 70 en 74 slagen als 55ste te eindigen.

'Ik had zeker niet mijn allerbeste spel maar het was genoeg om tot en met zondag mee te mogen doen en om de Robbie van Erven Dorens Trofee in ontvangst te mogen nemen', glundert de 21-jarige speler van de Eindhovensche.

Robbie van Erven Dorens Trofee

'Het is sowieso mooi om hier weer te staan en goed voor de ervaring. Ik word aan het eind van jaar professional dus dit zijn nog mooie leermomenten. Hoe gek dat misschien ook klinkt: het is gewoon een van de weken en ik moet ook nu gewoon mijn ding doen. Natuurlijk hoop ik op een herhaling van vorig jaar en natuurlijk zou het mooi zijn om die trofee nog een keer te winnen, maar het is niet waar ik mee bezig ben.'

Naast Van der Vight staan meer Nederlandse amateurs op de startlijst, onder meer goede vriend en trainingsmaatje Jack Ingham.

'We reizen veel samen en pushen elkaar altijd om beter te worden. We willen daarbij altijd van elkaar proberen te winnen en deze week geldt dat natuurlijk z├ęker. In mijn laatste jaar als amateur nog een keer de Robbie van Erven Dorens Trofee winnen zou heel mooi zijn, het is tenslotte mijn laatse kans.

Onderlinge strijd

Jack Ingham moet lachen als hij de woorden van zijn maatje hoort. 'We hebben we een soort rivaliteit ja, ook al omdat we van dezelfde club komen. De gedachte 'ik moet hem wel verslaan' zit er altijd wel bij al is dat natuurlijk niet het belangrijkste. Meedoen aan het KLM Open is voor mij een kwestie van genieten. Zo'n groot toernooi is vooral een kwestie van heel veel leren en groeien. Je kan hier eigenlijk niet zo heel veel winnen maar ik zal er alles aan doen om het weekend te halen, misschien een plaats bij de beste dertig en daarmee dan hopelijk ook die trofee van Lars afpakken.'

Tour
  • Golffile