Oranje pakt zilver en brons

Twee podiumplaatsen dit weekend. Zowel op de LETAS (Hofstede) als de ALPS Tour (Van Veen) kwam de zege dichtbij voor oranje.

Nikki Hofstede eindigde als tweede op de LETAS en pakt daarmee zilver voor oranje

Op de hoogste niveaus zat Nederlands succes er deze week niet in. In het U.S. Open stond er namens oranje niemand aan de start, de DP World Tour speelde geen wedstrijd en op de Ladies European Tour haalde noch Romy Meekers (T98, +8), noch Anne van Dam (T117, +11) de slotdag van het Italian Open.

Ook op de Challenge Tour waren de resultaten niet van dien aard dat de vlag uit kon. Kiet van der Weele en Lars Keunen misten vrijdag de cut. Lars van Meijel haalde door een slotronde in 65 slagen een verdienstelijke 20ste plaats in het Kaskada Golf Challenge. En ook Wouter de Vries deed het met een 36ste plaats niet slecht in Tsjechië

Podiumplaatsen

Voor oranjesucces moest - behalve in Hamburg waar het grote Oranje won van Polen - nog een niveau lager worden gezocht.

In het Amundi Ladies Challenge deed Nikki Hofstede lang mee om de overwinning maar na een late bogey op de par-5 zeventiende moest ze de op dat moment gedeeld eerste plaats laten gaan om uiteindelijk met een totaal van -2 op één slag van winnaar Helen Briem te eindigen terwijl ook Lauren Holmey (T9) bij de beste tien wist te eindigen. De tweede plaats van Hofstede had overigens wel een gouden randje. Winnaar Briem is amateur en daarmee ging niet het goud, maar wel de grootste cheque mee naar Nederland.

Waar Hofstede er net niet in slaagde de zege in de wacht te slepen maar ze wel goede zaken deed op de Order of Merit, deed Vince van Veen op de Alps Tour nagenoeg hetzelfde. De man uit Almere begon de slotdag van het Open de la Mirabelle d'Or als nummer 1, maar slaagde er niet in de buit ook veilig te stellen. Met zijn 69 op de slotdag van het driedaagse toernooi was weinig mis, maar het was te weinig om Theo Boulet en Flavio Michetti achter zich te houden waardoor de Nederlander voor het derde opeenvolgende toernooi genoegen moest nemen met de derde plek.

Tour
  • LETAS