Bryson beukt zich naar boven

Met nog een ronde te spelen in het 124ste U.S. Open heeft Bryson DeChambeau drie slagen voorsprong op verrassing Matthieu Pavon, Rory McIlroy en Patrick Cantlay.

Bryson beukt zich naar boven

De kop boven dit artikel allitereert lekker, en natuurlijk sloeg de Amerikaan op de derde dag van het Major weer gigantische drives, maar zijn koppositie in het klassement heeft hij te danken aan messcherpe ijzers en een bloedhete de putter. Op maar liefst 11 greens had DeChambeau genoeg aan één putt, een prestatie op zich op de razendsnelle, 'omgekeerde soepborden' die architect Donald Ross op Pinehurst No. 2 heeft neergelegd.

Adrenaline

Aan het begin van dag drie stonden er nog 14 spelers binnen vier slagen van leider Ludvig Aberg, maar van de laatste vijf pairings wisten er slechts 3 spelers onder par te blijven. DeChambeau – een maand geleden nog runner-up in het PGA Championship – tekende op de par-70 voor een 67 (-3), en bracht zijn totaal daarmee op -7, waarmee hij een gat van drie slagen wist te slaan naar Rory McIlroy (69), Matthieu Pavon (69) en Patrick Cantlay (70).

DeChambeau vond het geweldig om weer voor het grote publiek te spelen. 'De fans geven me een boost in adrenaline en stellen me in staat extra te focussen. Het inspireert me.'

DeChambeau geniet van de fans.

DeChambeau won het U.S. Open in 2020 en gaat vandaag de baan in met dé verrassing van het veld: Matthieu Pavon. De Fransman won eerder dit jaar het Farmers Insurance Open en lijkt hier zo veel vertrouwen van gekregen te hebben dat hij zich ook in Majors in de kopgroep meldt.

'Goede kans'

Viervoudig Major-winnaar McIlroy hoopt een einde te maken aan de intussen tien jaar durende 'Major-droogte'. 'Met drie slagen achterstand heb ik een goede kans', meent McIlroy. 'Pinehurst is een geweldige test en elke slag vraagt optimale focus en concentratie. Zo moet een U.S. Open zijn. Het is geweldig om mee te doen voor de overwinning.'

De Noord-Ier speelt in de flight met Patrick Cantlay, die al jaren in de top 10 van de wereld bivakkeert maar in de Majors maar nooit zijn beste spel weet te etaleren. Een derde plaats in het PA Championship van 2019 is vooralsnog zijn beste resultaat.

Ludvig Aberg moest op dag drie zijn meerdere erkennen in Pinehurst No. 2 en kwam niet verder dan een 73 (+3). Met vijf slagen achterstand mag hij nog een minuscuul beetje hoop houden dat hij als debutant straks met beker omhoog staat, maar dan moet er wel iets heel spectaculairs gebeuren. Hij speelt samen met Hideki Matsuyama die na een 70 (par) ook op -2 te vinden is.

Tour
  • Pro Shots