Dertien landgenoten in KLM Open

Naast de DP World Tour-spelers Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing zullen er volgende week nog tien Nederlandse golfers, vier amateurs en zes professionals, actief zijn in het KLM Open.

Dertien landgenoten in KLM Open

De toernooidirectie van het KLM Open 2024 kondigde vandaag de namen van twaalf Nederlandse spelers aan. Een dertiende speler wordt later deze week bekend.

Challenge Tour-spelers

Bij de Nederlandse professionals ging de voorkeur uit naar de spelers die week in, week uit op de Challenge Tour spelen. Zo kregen oud DP World Tourspelers Wil Besseling en Lars van Meijel samen met Kiet van der Weele en Lars Keunen een uitnodiging. Mike Toorop verdiende zijn plaats in het KLM Open door de kwalificatiereeks, georganiseerd door PGA Holland, te winnen. Hij was de nummer één van het klassement over zes aangewezen wedstrijden. Deze week strijden Aydan Verdonk en Vince van Veen voor de laatste wildcard bij de Nederlandse professionals

Amateurs

Het KLM Open is in de bijzondere gelegenheid om vijf amateurs aan het veld toe te voegen. Zij kunnen geen prijzengeld verdienen, maar wel ervaring opdoen en zich meten met de beste. De beste amateur die het weekend gehaald heeft, krijgt de Robbie van Erven Dorens Trofee.

De vier Nederlandse amateurs zijn allen geboren in deze eeuw en vormen de toekomst van het Nederlandse golf op de verschillende Tours. Benjamin Reuter, Jack Ingham en Lars van der Vight zijn alle drie 21 jaar oud. Ian Groenendijk is pas 17 jaar en dankt zijn start aan het winnen van het NK onder 21. Er gaat nog een uitnodiging naar een internationale amateurspeler.

Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open: “De Nederlandse spelers zijn een groot onderdeel van het succes van het toernooi. Het van dichtbij kunnen zien van de spelers die je week in week uit op de televisie ziet is bijzonder aantrekkelijk en het trekt zeker meer bezoekers. Daarnaast is de ervaring die de jonge spelers opdoen in zo’n week van onschatbare waarde voor hun verdere carrière. Dit alles maakt het mogen organiseren van het KLM Open voor de organisatie en sponsoren een groot voorrecht.”

Nederlandse winnaars

Het KLM Open werd acht keer in haar 112-jarige geschiedenis gewonnen door een Nederlander. Toernooi-ambassadeur Joost Luiten won in 2013 en 2016, Maarten Lafeber in 2003 en de daarvoor was Joop Rühl, in 1947, de laatste Nederlandse winnaar geweest. Dirk Oosterveer won het toernooi net als Luiten twee keer (1919 en 1930) en broer Jacob Oosterveer won één keer in 1917. Gerry del Court van Krimpen was in 1914 de eerste en laatste amateur die ons Open won.

Deelnemerslijst

Het KLM Open 2024 belooft ook dit jaar een bijzonder toernooi te worden met een mix van ervaren professionals en opkomende talenten. Met de dertien Nederlandse spelers wordt het toernooi nog mooier voor de Nederlandse golffans. De voorlopige Entry List is hier te bekijken.

Tour
  • Golffile