'Respectloze' approach naar de slothole van The Old Course

St Andrews ademt golf, maar je kunt je ook te veel laten meeslepen. Op Twitter gaat een filmpje rond van een golfer die een bal naar de green van de 18de slaat... van de straat, over de huizen heen.

'Respectloze' approach naar de slothole van The Old Course

De golfer staat op de hoek van Golf Place en North Street, voor de Dunvegan Bar. Wellicht had hij daar net met zijn maten een aantal pints gedronken, want anders verzin je niet wat hij vervolgens doet: hij slaat een bal van de stoep over de huizen heen, richting de honderd meter verderop St Andrews Old Course.

Het balcontact is geweldig – gelukkig maar voor de bewoners van de huizen in zijn lijn – en onder het brullen van 'That's right at it!!' rent hij de straat uit naar de green van de 18de hole.

Gelukkig staat er niemand op de green, maar dit had natuurlijk verschrikkelijk mis kunnen gaan. En daar kun je op wachten als andere idioten dit gaan kopiëren. De meeste reacties onder de post zijn dan ook niet mals.

'Wat een ongelofelijk domme actie, reageerde Craig Connely, de caddie van Martin Kaymer. 'Hij heeft mazzel dat het geen Glasgow is... dan was hij aan de beurt geweest.'

En golfjournalist John Huggan: 'Iedereen die deze onzin geweldig vindt moet heel hard nadenken over wat hij zegt.'

De St Andrews Links Trust, die de zeven publieke banen exploiteert, liet weten de actie onverantwoordelijk en roekeloos te vinden, met minachting voor de veiligheid van zowel mensen als bezittingen.

'Dit soort gedrag is niet welkom in The Home of golf en we raden iedereen af om dit te herhalen.'