Van Driel en Luiten op koers voor een topnotering

Halverwege het Scandinavian Mixed staan Darius van Driel en Joost Luiten respectievelijk een en twee slagen buiten de top 10. Daan Huizing en Anne van Dam misten de cut.

Van Driel en Luiten op koers voor een topnotering

DP World Tour/LET

De leiding in Zweden is na 36 van de 72 holes stevig in handen van thuisfavoriet Sebastian Söderberg. De 33-jarige Zweed verkeert in de vorm van zijn leven. Hij miste in de elf wedstrijden die hij dit seizoen speelde nog geen enkele cut, eindigde de afgelopen vier wedstrijden twee keer tweede en een keer derde en haalde de cut in het PGA Championship.

Met een 63 en een 66 trekt hij die lijn in het Scandinavian Mixed overtuigend door. Halverwege de wedstrijd staat hij op -15, drie slagen voor de Schot Scott Jamieson (-12). Julien Guerrier (-11) completeert vooralsnog het podium en de beste vrouw vinden we daar weer twee slagen achter: Linn Grant op -9.

Darius van Driel (-7) en Joost Luiten (-6) konden niet helemaal mee in het birdiegeweld, maar met respectievelijk een 12de en een 20ste plaats kunnen ze de komende dagen omhoog kijken. De top 10 begint op -8 en is dus binnen handbereik.

Voor Daan Huizing en Anne van Dam eindigde het gemengde toernooi van de DP World Tour en de Ladies European Tour vroegtijdig. De cut kwam op -2 te liggen en daar kwamen ze met 78-70 (+4) en 77-73 (+6) niet bij in de buurt.

Challenge Tour

De Challenge Tour heeft zijn tenten deze week in Spanje opgeslagen voor de Challenge de Cadiz. Van de vier Nederlanders mag de helft morgen nog in actie komen.

Lars van Meijel begin het weekend op de 18de plaats (-4), en heeft zelfs de top van het leaderboard nog in zicht: de twee leiders staan halverwege de wedstrijd op -7. Het verschil had na een sterke opening in 68 slagen zelfs kleiner kunnen zijn, maar vandaag kwam de Nederlander niet verder dan een ronde level par (72), wat hem ruim tien plaatsen op het leaderboard kostte.

Kiet van der Weele haalde de cut (par) on the number, na twee ronden in 72 slagen. Voor Lars Keunen (+4) en Wil Besseling (+5) is het toernooi voorbij.

Tour
  • Golffile