Martijn Paehlig

Martijn Paehlig: 'Altijd zin in het KLM Open'

Nog een week, dan is het weer tijd voor het KLM Open. Hoofdredacteur Martijn Paehlig bezocht begin deze eeuw zijn eerste KLM Open en miste er sindsdien geen een. Er is echter iets wat hij na die eerste keer zelden meer deed...

Martijn Paehlig

Op 27 juli 2001 bracht ik voor het eerst een bezoek aan het KLM Open. Dat weet ik nog zo precies omdat een dag daarvoor amateur Niels Boysen op de Noordwijkse brutaal de leiding had genomen, waarmee hij publiekstrekker Bernhard Langer de volgende uitspraak had ontlokt: 'He made us all look like amateurs'.

Waar mijn plan oorspronkelijk was om die vrijdag met de latere toernooiwinnaar Langer mee te lopen, besloot ik eerst met de Nederlander mee de baan in te gaan en me in de middag te vergapen aan de Europese topspelers die op de kustbaan acte de présence gaven. Maar zover kwam het niet. Na een paar uur golf kijken jeukten mijn handen en móest ik zelf de baan in. Ik speelde pas een jaar, had nog niet eens een handicap, maar droomde mezelf na dat eerste bezoek aan het KLM Open mooie drives, schitterende ijzers en vlijmscherpe putts.

Het rondje van die middag werd een deceptie. Een ander woord heb ik er niet voor. Want natuurlijk was dat goede spel een droom, voorbehouden aan die topspelers en niet aan een net begonnen golfer.

Instructies in Golfers Magazine, zoals in editie 4 met een van de pro's op The International, helpen je zeker na je dagje golf kijken. (Foto: Ronald Speijer)

Instructies

Maar mijn eerste bezoek aan het KLM Open was zeker geen teleurstelling. Inspirerend vond ik het. Fascinerend wat die pro’s met een bal konden. Bovendien was de sfeer van het toernooi echt onvergetelijk.

Sinds die eerste editie miste ik er geen één. Ook ging ik na afloop nooit meer de baan in zonder eerst wat geoefend te hebben. Nu zou het voor het verhaal natuurlijk mooi zijn als ik zou zeggen dat ik dat ook altijd doe na het lezen van de nieuwste instructies in Golfers Magazine, maar dat is enigszins bezijden de waarheid. Wat wel echt waar is? Dat we elk nummer van Golfers Magazine tal van tips hebben die je spel naar een hoger niveau kunnen tillen.

Handig voor als je ná het KLM Open zelf de baan weer opgaat.

Rob Hoogland, Jan Kees van der Velden, Ingeborg Slikker, Melanie Jane Luiten, Ivar van der Moolen en Jurrian van der Vaart zijn de vaste columnisten van Golfers Magazine. Elke maand hun bijdrage lezen? Neem dan nu een abonnement op Golfers Magazine en ontvang niet alleen deze columns maar ook alle andere artikelen op de deurmat.

Columns
  • Golffile