Toorop laat kans op zege glippen

Een slotronde boven par kostte de Nederlander de zege in het Royal Homburger Open waar hij zelfs niet als beste Nederlander eindigde, die eer ging voor Aydan Verdonk

toorop

Er moest laag gescoord worden op de par 66 baan waar de Pro Golf Tour deze week de tenten neer had gezet. Zes keer tekende iemand voor een score onder de zestig slagen. Een 'historische score' die deze week niet zo heel bijzonder was, slechts zeven onder par tenslotte.

Toch, met een score onder de zestig deed je goede zaken, als je tenminste de overige rondes ook een goede score binnenbracht.

Dat deed Toorop op de tweede dag wel maar in plaats van op de slotdag een gooi te doen naar zijn tweede overwinning van het jaar, zakte de man uit Hoorn weg door als een van de weinig spelers te tekenen voor een score boven par (+2) om uiteindelijk als gedeeld tiende te eindigen.

Niet Toorop maar de Zwitser Robert Foley (-13) ging er daardoor (na een play off) met de zege vandoor en Toorop (-9) moest zelfs toezien dat Aydan Verdonk (-10) er met de titel 'beste Nederlander' vandoor ging na twee opeenvolgende rondes in 61 slagen. Verdonk, die net als Toorop eerder dit seizoen een toernooi wist te winnen, eindigde als gedeeld zesde en staat daardoor op de Order of Merit op de vierde plaats, twee plekjes boven Toorop die ondanks zijn tiende plek wel steeg op de jaarranglijst en daarmee zicht houdt op promotie naar de Challenge Tour.

Tour
  • Golffile