KLM Open kondigt nieuwe namen aan

PGA Tour spelers Matt Wallace en Luke List komen naar KLM Open. 

matt wallace heeft goede herinningen aan het KLM Open en The International

Toernooidirecteur Daan Slooter is er in geslaagd nog twee mooie namen aan het veld van het KLM Open toe te voegen.

Matt Wallace en Luke List, beiden actief op de PGA Tour komen naar Nederland om in het KLM Open te spelen. Beide mannen zijn top-100 spelers van de wereld en gaan de strijd aan met o.a. titelverdediger Pablo Larrazábal, Joost Luiten, Rasmus Højgaard, Matteo Manassero, Dylan Frittelli en Darius van Driel. Wallace won al vijf keer op de DP World Tour en won, net als Luke List, ook al eens op de PGA Tour.

Spelers van wereldklasse

De Engelsman Matt Wallace was zowel op de DP World Tour als de PGA Tour succesvol. Zijn grote doorbraak kwam in 2018 toen hij maar liefst drie keer won op de DP World Tour. In 2019 werd hij derde in het PGA kampioenschap en daarmee veroverde hij een kaart voor de PGA Tour. Daar speelt hij sindsdien voornamelijk en won vorig jaar zijn eerste titel in het Corales Puntacana Championship. Maar hij vergat Europa niet en werd tweede in het DP Tour Championship in Dubai.
Hij heeft goede herinneringen aan het KLM Open op The International. In 2019 werd hij derde inclusief een baanrecord van 63 slagen.
De even ten westen van Londen geboren Wallace begon zijn professionele loopbaan in 2016 op de Alps Tour. Hij won dat seizoen zes keer en werd - vanzelfsprekend - de nummer een van de ranking. Dit seizoen speelde de 34-jarige Engelsman elf toernooien op de PGA Tour en een vierde plaats vorige maand in de CJ Cup in Texas was zijn beste resultaat.

De Amerikaanse Luke List won twee keer op de PGA Tour en sloeg ruim 17 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar. Longhitter List - 71ste op de Driving Distance Ranking met gemiddeld 275 meter - komt uit een sportieve familie. Beide ouders waren topzwemmers en ook zijn zussen waren vaak in vijftigmeter-baden te vinden, maar hij vond zwemmen niets en koos voor golf - met zijn grootvader als zijn eerste leermeester.
Na een glanzende amateur-carrière, waarin hij de finale van het US Amateur Kampioenschap haalde en op de Masters als amateur de cut haalde, was hij snel succesvol op de Amerikaanse circuits. Vorig jaar behaalde hij zijn tweede titel op de PGA Tour in het Farmers Insurance Open en dit jaar kwam hij al dicht bij een overwinning in de Genesis Invitational (gedeeld 2de). Luke List maakt zijn debuut in het KLM Open. Sterker, hij speelde nooit eerder een reguliere wedstrijd van de DP World Tour.
List woont met zijn gezin in Augusta en naar eigen zeggen is het drie minuten rijden van zijn huis naar Magnolia Lane: 'Als alle verkeerslichten op groen staan'. Hij deed dit jaar mee aan The Masters en werd gedeeld 38ste.
De 39-jarige List werd geboren in Seattle, Washington, maar groeide op in Tennessee en Georgia.
List wordt gecoacht door de man die ook Patrick Cantlay onder zijn hoede heeft: Jamie Mulligan.

Vorige week werd Danny Willett al aangekondigd. Wie volgen er nog meer..?

Naar het KLM Open!

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: 'We zijn natuurlijk blij dat we er in geslaagd zijn om nog twee topspelers naar Nederland te halen. De twee hoogstgeplaatste spelers op de wereldranglijst hebben een prachtige staat van dienst en zijn in de goede vorm dit jaar. Matt heeft iets met het KLM Open en wij met hem. Hij wilde het voor geen goud missen. Voor Luke is het een zeldzaam uitstapje naar de DP World Tour en we hopen dat hij het erg naar zijn zin heeft.'

De 104de editie van het KLM Open vindt plaats van 20 tot en met 23 juni 2024 op The International Golf bij Amsterdam. Het toernooi wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door partners KLM en TCS Consultancy.

Tour
  • Golffile