FootJoy Quantum: cloud like comfort

'Alsof je op de wolken loopt', zo omschrijft FootJoy het comfort van de nieuwe Quantum golfschoenen die je zowel in als naast de baan kunt dragen.

FootJoy Quantum:  Cloud like comfort

Comfort

De marktleider heeft het comfort van de schoen een boost weten te geven dankzij SofFoam. Zoals de naam al doet vermoeden is dit nieuwe materiaal extreem zacht en het is geplaatst in de middenzool om te zorgen voor een hoog dempingsniveau.

Hieraan draagt ook het OrthoLite Impressions voetbed zijn steentje bij. Het vormt zich na verloop van tijd naar je voet.

Het bovenwerk van stof is licht en heeft hoge ademende eigenschappen. De kraag is gevoerd met stevig maar zacht materiaal, wat garant staat voor een optimale, comfortabele pasvorm. De Quantum is gegarandeerd een jaar lang waterdicht.

De resterende 'noppen' zijn van zachter materiaal, wat er samen met de flexibele groeven voor zorgt dat het comfort op peil lijft als je gewoon loopt.

Footjoy.eu

Grip en stabiliteit

Comfort is belangrijk, maar tijdens de swing moet een schoen natuurlijk ook voldoende grip en steun bieden.

Daarom is voor het S-vormige profiel in de steviger materiaal gebruikt en zijn de uitstulpingen geplaatst in verschillende richtingen. Dit moet tijdens de draaiende en zijwaartse bewegingen van de swing een stabiele basis bieden.

De volle, ronde teen en de middenvoet hebben een standaard pasvorm, terwijl de iets smallere hiel je voet goed op zijn plaats houdt. De zool loopt in de teen teen iets door, wat zorgt voor een atletisch profiel.

Prijs: € 189 (dames), € 199 (heren)