Saso blijft overeind in U.S. Open

 De 22-jarige Japanse bleek als beste in staat de baan van de Lancaster Country Club te bedwingen.

Yuka Saso

De United States Golf Federation heeft voor de twee Opens – mannen en vrouwen – een duidelijk uitgangspunt: par is de norm.
Dat was voor deze editie van het U.S. Women’s Open duidelijk. Slechts twee speelsters slaagden erin om onder par te blijven en ze kwamen beiden uit Japan: Hinako Shibuno die na een 72 op een onder als tweede eindigde en de 22-jarige Yuka Saso.
Zij liet op een dag dat de gemiddelde score op de par-70 course in Pennsylvania 72,490 was een 68 noteren. Daarmee kwam ze op een totaal van 286 (-4) uit en dat was goed genoeg voor een tweede zege in waarschijnlijk het belangrijkste en zwaarste Major. Saso behaalde de titel ook al in 2021.
Opmerkelijk: in 2021 speelde ze voor de Filippijnen - het land van haar moeder - maar nu heeft ze de Japanse nationaliteit. Haar vader komt uit dat land.

Minjee Lee begon de dag als de nummer een van het klassement, maar de Australische zakte met een 78 naar de gedeelde negende plaats – op zeven slagen van Saso. (eindklassement)
De kampioene had haar zege aan zowel haar ballstriking (tweede in strokes gained vanaf de tee en derde qua lengte van haar drives) en haar putten te danken: ze won per ronde 3,19 slagen op het veld.
‘Ik wilde echt winnen’, zei Saso. ‘Niet alleen om een ​​tweede overwinning te behalen, maar ook om mezelf iets te bewijzen. Ik heb al twee en een half of drie jaar niet gewonnen. Ik had zeker een beetje twijfel of dat nog een keer zou gebeuren. Maar ik denk dat mijn ervaring mij veel heeft geholpen. Ik denk ook dat ik mezelf iets heb kunnen bewijzen.’

Tour
  • ProShots