Saai Hollands weekeinde in Hamburg

Daan Huizing en Darius van Driel konden geen potten breken in het Porsche Europees Open. Ze haalden de cut, maar daar was ook alles mee gezegd.

Daan Huizing

Huizing (foto boven) speelde de laatste ronde op de ultralange par-73 baan (6.820 meter) van de Green Eagle Golfclub in 71 slagen (vijf birdies en drie bogeys) om met een totaal van drie onder par gedeeld 22ste te worden. Het was zijn vierde top-25 plaats van het seizoen, maar Huizing is in elf toernooien nooit in de buurt van een top-10 plaats geweest.
Darius van Driel werd in 2021 tweede op de baan die even ten zuidoosten van Hamburg ligt, maar miste in 2022 en 2023 de cut.
Nu werd hij kleurloos 34ste met een totaal van level par. Van Driel speelde de laatste achttien holes in 73 slagen, het resultaat van vier birdies, twee bogeys en een double bogey.

Winnaar
De zege ging naar een speler die twee jaar op de LIV Tour speelde en die vorig jaar tijdens het kwalificatietoernooi in Abu Dhabi net buiten de boot viel: Laurie Canter.
De Engelsman speelde in 2024 als invaller wel twee toernooien van het Saoedische circuit maar werd niet gestraft door de DP World Tour omdat hij geen volle kaart had.
Zolang hij in wedstrijden van LIV speelde als hij toch niet kon meedoen op de DP World Tour kon het Europese circuit hem geen strobreed in de weg leggen.

Maar nu was de speler uit Bath na een slotronde in 72 slagen met dertien onder de beste. Hij had in het eindklassement twee slagen voorsprong op de Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence.
Canter is nu wél iemand die fully exempt is. Daardoor kan hij in feite alles spelen en is er juridische gezien geen uitstapje naar LIV Golf mogelijk. Tenzij de speler uit Bath toch weer voor een weekje LIV kiest. Dan is Canter de pineut.

Tour
  • Golffile.ie