Nederlanders door in Duitsland

Er moest hard voor worden gewerkt maar alle drie de Nederlanders haalde de cut in het European Open. Op de Alps Tour veroverde Vince van Veen een plekje op het podium.

Nederlanders door in Duitsland

DP World Tour


Dat Van Driel en Huizing nog twee ronden in actie mogen komen op de lange par-73 van de Green Eagle Golf Course bij Hamburg is een prestatie op zich, want de Nederlanders staan niet echt bekend als long hitters.

Huizing leek na een openingsronde in 77 slagen aan een kansloze missie bezig, maar hij herstelde zich – mede dankzij een eagle na de turn – knap met een twee omgang in drie onder par (70) , waardoor hij precies boven de scheidslijn (+1) uit kwam.

Darius van Driel hield de boel met 72-71 prima bij elkaar (4 bogeys en 7 birdies over 36 holes) en vindt zijn naam halverwege het European Open terug op de 26ste plaats (-3). Hij speelt zijn derde ronde samen met Johannes Veerman die op hetzelfde totaal is terug te vinden na ronden in 71 en 72 slagen.

De Engelsman Laurie Canter heeft op -12 een gaatje van drie slagen op zijn naaste achtervolgers.

Ladies European Tour

In het driedaagse Dormy Open in Zweden moeten Zhen Bontan (+3) en Mayka Hoogeboom (+6) vandaag uit een ander vaatje tappen om morgen de laatste ronde te mogen spelen. Ze staan nu buiten de top 100.

Alps Tour

Beter nieuws uit Spanje. Vince van Veen tekende in het Roquetas de Mar Open voor een gedeeld 3de plaats met een score van 4 onder par. Het leverde hem een cheque van ruim tweeduizend euro op.

Bob Geurts werd 15de (-1), terwijl Wouter de Vries genoegen moest nemen met een 29ste plaats (+2).

Tour
  • Golffile