Grote namen naar huis, Lexi voor altijd

Het U.S. Women's Open doet zijn reputatie van 'moeilijkste Major' eer aan: een batterij aan topspeelsters kon halverwege de koffers pakken. Voor Lexi Thompson was het een definitief afscheid. 

Grote namen naar huis, Lexi voor altijd

De lijst met slachtoffers onder de cutlijn – die op +8 kwam te liggen – bevat een aantal grote namen.

De nummer 1 van de wereld, Nelly Korda (+10), had voor haar tweede ronde (70) tien slagen minder nodig dan voor haar eerste omgang, maar zoals verwacht bleek de 7 die ze donderdag maakte op de par-3 12de fataal.

Ze was niet alleen. Het doek viel ook voor giganten als Rose Zhang (+11), Brooke Henderson (+12), Lydia Ko (+13) en Lexi Thompson (+13).

Voor de laatste zelfs definitief, want de 29-jarige Amerikaanse speelde haar laatste U.S. Women's Open. Eind dit jaar zet ze een punt achter haar carrière. Het leverde de publiekslieveling op elke hole een staande ovatie op.

Halverwege het Major championship staan er nog slechts vier spelers onder par. De Thaise Wichanee Meechai heeft op -4 (69-67) twee slagen voorsprong op de Amerikaanse Andrea Lee (-2). De Australische Minjee Lee en Yuka Saso uit Japan volgen op -1.

Tour
  • Golffile