Korda maakt een 10 ... op een par-3!

Al na de eerste ronde van het U.S. Women's Open lijkt de kans van de nummer 1 van de wereld op een derde Major verkeken. Korda zakte op een par-3  volledig door het ijs en heeft al 12 slagen achterstand. En ze is niet de enige...

Korda maakt een 10 ... op een par-3!

Majors horen de ultieme test te zijn en de par-70 van de Lancaster Country Club is deze week dan ook zeer lastig geprepareerd. Dat merkte niet alleen Nelly Korda (80), maar ook andere giganten als Lydia Ko (80), Brooke Henderson (80), Rose Zhang (79) en Lexi Thompson (78).

Op een blaadje

Op de par-3 12de hole deed Nelly Korda iets wat normaal gesproken alleen amateurs voor elkaar krijgen: een 10 maken. Ja, dat zijn 7 slagen boven par op één hole!

De nummer 1 van de wereld zat op de downhill spelende par-3 'tussen clubs in', en koos voor de langste. Dat bleek te veel en ze eindigde in de bunker achter de green – de logische plek om de ondiepe green te missen. Maar omdat de bal op een blaadje eindigde, kreeg deze niet genoeg spin bij de lange bunkerslag, en verdween hij aan de andere kant in het water.

Duur, maar nog steeds geen ramp. Vanuit de drop zone wilde Korda een bump and run in de helling spelen, maar tot twee keer toe liet ze haar pitch te kort landen, waardoor de bal terug het water in rolde. De derde poging bleef wel liggen, maar vervolgens had ze nog twee putts nodig. Pas na 10 slagen verdween de bal onder de grond.

Kijk hieronder de video.

'Just a bad day at the office', vatte Korda het drama kort samen. 'I'm human.'

Net als veel kanshebbers moet ze vandaag in de achtervolging om in ieder geval de cut te halen. Slechts vier speelsters bleven op de eerste dag van het U.S. Women's Open onder par, en we vinden de Japanse Yuka Saso (-2) bovenaan het leaderboard.

Tour
  • Pro Shots