Lexi Thompson kondigt einde loopbaan aan

De Amerikaanse is nog geen dertig jaar oud maar zet desondanks aan het eind van het jaar een punt achter haar indrukwekkende carriere.

Lexi Thompson is bezig aan haar laatste seizoen

Aan de vooravond van haar achttiende (!) opeenvolgende start in het U.S. Women's Open kondigde de Amerikaanse aan dat ze bezig is aan haar laatste seizoen als full-time golfer.

Thompson, nog altijd maar 29 jaar, liet al jong van zich horen. Al op 14-jarige leeftijd haalde ze de cut in het U.S. Women's Open (nadat ze al als 12-jarige haar debuut had gemaakt) op 15-jarige leeftijd werd ze professional, en al een jaar later, net 16, won ze haar eerste van vooralsnog 15 LPGA toernooien.

Eén van die zeges boekte ze in een Major (het Chevron Championship in 2014) maar veel vaker greep ze net mis: maar liefst zestien keer eindige ze in de top-10 bij een Major.

Ook voor haar land speelde Thompson vaak: zes keer op rij - tussen 2013 en 2022 - maakte ze deel uit van Team USA in de Solheim Cup en twee keer vertegenwoordigde ze haar land op de Olympische Spelen.

Winnen deed Thompson vaak: er staan meer dan tien bekers op haar schoorsteenmantel.

Toekomst

Over de reden voor haar vroegpensioen liet Thompson zich niet uit, net zo min als over haar concrete nabije toekomstplannen.

'Het is nooit makkelijk om vaarwel te zeggen, maar ik denk dat dit mijn moment is. Aan het eind van het seizoen 2024 stop ik als fulltime professional', liet ze in een verklaring weten. 'Ik kijk uit naar de rest van het seizoen waar ik zeker nog doelen heb die ik wil behalen maar ik kijk tegelijkertijd uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven en om meer tijd door te brengen met mijn familie en vrienden.'

Helemaal wegstappen van de sport zal Thompson echter niet. Niet alleen is dat op te maken uit haar 'stoppen met full-time golf' maar ze zei ook dat ze 'altijd kijkt naar manieren waarop ik een bijdrage kan leveren aan de sport en om de volgende generatie te inspireren.'

Altijd tijd voor fans

'Namens de LPGA wil ik Lexi bedanken voor haar ongelooflijke bijdragen aan onze Tour en aan het vrouwengolf, reageerde LPGA-commissaris Mollie Marcoux Samaan na het bekend worden van het nieuws. 'We wensen haar het allerbeste in haar volgende hoofdstuk, en wij, samen met de fans, kijken ernaar uit om haar de rest van het seizoen te zien strijden.'

'De impact van Lexi reikt veel verder dan de golfbaan. Ze belichaamt de geest en toewijding van onze oprichters. Ze is geliefd bij fans, ze heeft voortdurend handtekeningen uitgedeeld, ongeacht het resultaat die dag. Lexi’s toewijding aan onze partners is ook ongeëvenaard; gedurende haar hele carrière heeft ze voortdurend tijd vrijgemaakt om met partners, hun werknemers en hun klanten, en heeft hun enorme steun aan vrouwengolf echt op prijs gesteld', ga Marcoux aan dat Thompson gemist gaat worden.

Tour
  • Golffile