Riley houdt de grote namen op afstand

De gedachten van elke speler waren bij de dood van Grayson Murray, maar onder die deken van rouw wist Davis Riley zijn spel het best bij elkaar te houden.

Riley houdt de grote namen op afstand

De Charles Schwab Challenge 2024 zal altijd het toernooi blijven waarin de 30-jarige Grayson Murry besloot uit het leven te stappen – iets wat gisteren door zijn ouders werd bevestigd. Maar op verzoek van diezelfde ouders werd het toernooi op Colonial wel gewoon afgemaakt, met Davis Riley als terechte winnaar.

De 27-jarige Amerikaan won vorig jaar samen met Nick Hardy de teamwedstrijd in de de Zurich Classic, maar dit weekend moest hij het alleen doen. Een flinke opgave als je in de laatste flight speelt met Scottie Scheffler. Maar Riley hield knap stand.

Op de tweede hole liet hij zijn concurrentie door een bogey tot op drie slagen komen, maar dichterbij kwamen ze niet.

Scheffler sloeg maar de helft van de veertien fairways en moest tot hole 13 wachten op zijn eerste birdie. Met een 71 kwam de nummer 1 van de wereld niet verder dan een totaal van negen onder par, hetzelfde totaal als Keegan Bradley die een 67 binnenbracht. Collin Morikawa bleef hangen op -8.

Hiermee moesten de 'grote jongens' hun meerdere erkennen in Grayson Murray, die zijn spel op de winderige slotdag keurig bij elkaar hield en tekende voor een 70 en een totaal van -14. Vijf slagen los op het leaderboard dus.

Naast de cheque van 1,6 miljoen dollar, de enorme bokaal en het traditionele geruite jasje kreeg hij ook een volledig gerestaureerde Stingray uit 1975. Riley liet de motor van de muscle car heel even brullen, maar stapte daarna uit. Het was een weekend om stil te zijn...

Tour
  • Pro Shots