Oranje onzichtbaar op alle tours

Er kwamen deze week behoorlijk wat landgenoten in actie op de DP World Tour, Ladies European Tour en Challenge Tour, maar ze speelden allemaal niet meer dan een bijrol.

Oranje onzichtbaar op alle tours

DP World Tour

Bij onze zuiderburen tekende de Spanjaard Nacho Elvira in het Soudal Open voor zijn tweede overwinning op het hoogste niveau. Het natte weer maakte het de spelers lastig en de afsluitende 71 van de 37-jarige routinier was verre van overtuigend, maar zijn totaal van -18 was wel net voldoende om de concurrentie – waaronder Thomas Pieters – een slag voor te blijven.

Misschien wel typisch was dat de enige Nederlander die het weekend haalde een Amerikaanse vlag naast zijn naam had staan. En ook voor Johannes Veerman verliep de week niet geweldig, met een 41ste plaats (-8) als eindresultaat. De 66 van vandaag was sterk, maar met twee keer een 71 had hij al te veel averij opgelopen om in de bovenste helft van het leaderboard mee te doen.

Challenge Tour

Een niveau lager haalden twee landgenoten de cut in de Danish Golf Challenge, maar daar was ook alles mee gezegd. Wil Besseling zag zijn naam na 72 holes terug op de 48ste plaats (-5), terwijl Mike Toorop genoegen moest nemen met een 63ste plaats (-2). De vijf andere Nederlanders misten de cut.

Op de slotdag werd het spel vanwege onweer nog een tijd stilgelegd, maar Andreas Halvorsen (-19) liet zich daar niet door afleiden en wist zijn voorsprong in stand te houden. Hij begon en eindigde de dag met drie slagen voorsprong op zijn naaste achtervolgers. Onder hen ook de Finse Oliver Lindell, die met een ronde in 62 slagen op de slotdag maar liefst 69 plaatsen winst boekte.

Ladies European Tour

De LET liet hetzelfde beeld zien. Anne van Dam eindigde met een totaal van +11 over 54 holes in de achterhoede van het Jabra Ladies Open (T58), terwijl Romy Meekers (+10) en Pasqualle Coffa (+19) zich niet voor het weekend wisten te plaatsen.

Bovenaan het leaderboard sloot de Zwitserse Morgane Metraux het toernooi af met een totaal van -10, waarmee ze haar collega's op drie slagen afstand wist te houden.

Tour
  • Golffile