Alleen Veerman door in België

Alleen 'halve Nederlander' Johannes Veerman zien we komend weekend nog in actie in het Soedal Open. Joost Luiten, Daan Huizing en Darius van Driel misten de cut. Op de Challenge Tour is het met twee landgenoten maar nét iets beter. 

Alleen Veerman door in België

DP World Tour

Net als bij ons was het bij de zuiderburen een groot deel van de dag dat, wat het spel er in het Soedal Open niet makkelijker op maakte.

'Ik had mazzel met het weer en had negen holes redelijk weer zonder regen of wind', aldus routinier Ross Fisher, die zich met een knappe 63 naar de tweede plaats speelde, slechts één slag achter Elvira Nacho (-14). De Spanjaard leverde twee dagen op rij een 64 af (-7), wat bewijst dat er wel degelijk te scoren is op Rinkven.

Dat lukte de Nederlanders niet. Alleen Johannes Veerman (-3) zag zijn naam na een 68 en een 71 terug aan de goede kant van de cutlijn. Net aan.

Joost Luiten wist er nog een indrukwekkende eindsprint uit te persen, met birdies op zijn laatste drie holes. Dat zegt veel over zijn vechtlust, maar het was too little too late. Hij leverde over 36 holes acht slagen in, wat net een slag teveel was om de cut (-3) te halen.

Daan Huizing kwam met 68-73 uiteindelijk twee slagen tekort, terwijl Darius van Driel met twee keer een 73 het weekend eigenlijk geen moment in het zicht had.

Onze zuiderburen mogen nog hoop hebben. LIV-speler Thomas Pieters liet met ronden in 67 en 66 slagen zien hij het er zin in heeft om weer eens op de DP World Tour te spelen. Hij begint het weekend op een 8ste plaats (-9) , op vijf slagen van de leider dus.

Challenge Tour

Een niveau lager, in de Danish Golf Challenge, mogen zich de komende twee dagen nog twee landgenoten op de eerste tee melden. Mike Toorop en Wil Besseling bleven met -2 on the number aan de goede kant van de streep, maar het gat met de top 10 is halverwege het toernooi al opgelopen tot vijf slagen.

Maar zij kunnen zich nog omhoog spelen. Voor Wouter de Vries (-1), Lars van Meijel (par), Koen Kouwenaar (+1), Kiet van der Weele (+3) en Lars Keunen (+6) is het al weer voorbij.

Helemaal bovenaan het leaderboard hebben Andreas Halvorsen (-12) en Gudmundur Kristjansson (-11) een gaatje met de rest van het veld geslagen.

Tour
  • Golffile