Luiten naar de top tien met de laagste ronde van de dag

Halverwege de Dubai Invitational is Joost Luiten goed op weg naar zijn eerste topnotering van het seizoen. Met een ijzersterke 66 (-5) won hij ruim twintig plaatsen en meldde hij zich in de top tien.

Luiten naar de top tien met de laagste ronde van de dag

Een foutje is snel gemaakt op de waterrijke baan van Dubai Creek. Gisteren maakte Luiten een double bogey op de par-4 achttiende en vandaag leverde hij al op zijn tweede hole een slag in na een bezoekje aan de greenside bunker.

Daarna was de roest van de winterstop echter verdwenen. In de resterende zestien holes maakte de kersverse vader zes birdies en leverde hij nergens meer een slag in. Het resultaat: een knappe 66 (-5), waarmee de Nederlander de (gedeeld) laagste ronde achter zijn naam kreeg. De beloning was ruim twintig plaatsen winst, zodat de Nederlander het weekend begint op de tiende plaats (-5).

Leaderboard

Er doen deze week in Dubai slechts zestig spelers mee, maar Luiten ziet zijn naam terug tussen een keur aan Ryder Cup-helden.

Rory McIlroy voert het veld nog steeds aan, maar na een openingsronde in 62 slagen liet hij het de concurrentie met een 70 wel terugkomen. Daarvoor was alleen een 7(!) op de par-3 achtste hole verantwoordelijk, waar hij twee ballen in het water sloeg. Op -10 heeft hij de Noord-Ier nog twee slagen voorsprong op Yannik Paul en Jeff Winther (-8).

Ook Tommy Fleetwood (-7), Thorbjørn Olsen (-7) Rasmus Højgaard (-6) en Adrian Meronk (-5) vinden we halverwege het toernooi terug in de top tien. Net als Luiten dus, die vast van plan lijkt om in de eerste wedstrijd van 2024 maar meteen de goede lijn van vorig seizoen door te trekken.

Tour
  • Golffile