Besseling houdt vol

Zo luxe als vorige week is zijn uitgangspositie niet, maar met een gedeeld elfde plaats halverwege het Andalucia Masters staat Wil Besseling er opnieuw goed voor. Keunen en Porsius grijpen net mis op Alps Tour.

besseling

Net als in Madrid liet de lange Nederlander zien dat het met de vorm wel goed zit. De grote vraag is echter of hij deze week wél in staat is om vier goede rondes op de mat te leggen.

Nadat Besseling halverwege het Spaans Open de tweede plaats deelde, staat hij nu halverwege de wedstrijd op de gedeeld elfde plaats, maar is zijn achterstand op de drie koplopers niet heel groot.

Adrian Otaegui, Jeong Weon Ko en Louis de Jager voeren het veld aan met een score van -9, een overzienbaar gat voor Besseling die na een 67 en een 71 op -6 het weekend in gaat.

De voorlopig elfde plaats in het Andalucia Masters is mooi, maar nog niet voldoende. Als het toernooi nu voorbij zou zijn zou Besseling 146e staan op de Order of Merit waar een 145ste plaats nodig is om direct door te mogen naar Final Stage. Al zal hij zelf, met die beperkte afstand zeker hopen op meer.

De enige andere landgenoot die dat dit weekend ook mag doen, hopen op meer, is Daan Huizing. De nummer 109 van de Order of Merit opende met een 72 matig, maar won flink wat plaatsen met een 69 op dag 2 en vindt zichzelf daarmee vooralsnog terug op de gedeeld 30ste plaats, een positie die goed is voor een kleine stijging op de jaarranglijst: 106e.

Voor Joost Luiten, Darius van Driel en Johannes Veerman zit het toernooi erop. Van Driel en Luiten eindigden met +1 op de 81ste plaats waardoor Van Driel volgende week in Qatar een goed resultaat moet behalen om bij de beste 145 te blijven.

Alps Tour

In de laatste wedstrijd van de Alps Tour van het seizoen, de Grand Final, hadden Lars Keunen en Davey Porsius beiden nog een kleine kans om zich alsnog naar de top-5 van de Order of Merit te spelen en daarmee naar de Challenge Tour, maar beiden sneuvelden in het zicht van de haven.

Voor Porsius deed op de slotdag nog een dappere poging (66) maar verloor op de tweede dag teveel terrein (76) om nog te kunnen stijgen op de jaarranglijst waardoor hij genoegen moest nemen met de zevende plaats op die ranking, één plek achter Lars Keunen die in het slottoernooi geen moment druk wist te zetten op de nummer 5 Jack Flloyd die met ruim duizend euro voorsprong de vijfde en laatste kaart in de wacht sleepte.

Kiet van der Weele deed de slotwedstrijd ook mee maar moest desondanks toezien dat de eerste plek op de Order of Merit naar Ronan Mullarney ging terwijl hij zelf genoegen moest nemen met de derde plaats al maakte dat voor volgend seizoen niet veel uit: zijn kaart was maanden geleden al zeker.

Tour
  • Golfsupport