Transavia vindt golftas Solheim Cup ster terug

Paniek bij Danielle Kang en de rest van het Amerikaanse Solheim Cup-team. De tas van de speelster was bij de transfer op Schiphol zoek geraakt, maar werd 48 uur later gevonden om alsnog naar Malaga te worden gevlogen.

Danielle Kang

De golftas van Kang is weer terecht. Na een zoektocht op Schiphol is hij dinsdag halverwege de middag aan boord van een vliegtuig naar Malaga gebracht.

Het Amerikaanse team vloog zondag via Schiphol naar Malaga. In het zuiden van Spanje wordt vanaf vrijdag op de baan van Finca Cortesin bij Estepona de achttiende editie van de Solheim Cup gespeeld, de tweejaarlijkse match tussen Europa en Amerika.

Volgens een artikel op de website van Golf Monthly was de tas van Danielle Kang (foto boven), de nummer 33 van de wereld, niet in het ruim van het toestel van Transavia geladen maar op Schiphol achtergebleven.

Op twitter, tegenwoordig X genoemd, plaatste Kang een wanhopige oproep:
"Hi. I need everyone’s help again. My captain and the entire US Team has been on this but someone PLEASE put my GOLF bag on the next flight out of AMSTERDAM to MALAGA… it’s missed every flight it could’ve been on today..BAG TAG 0074676649 flight."

Een woordvoerder van Transavia liet Golfers Magazine dinsdagochtend weten dat ook zijn afdeling volop met de zaak van de kwijtgeraakte golftas bezig was. Halverwege de middag nam hij contact met de redactie op: "Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar de tas van de golfster is terecht en hij gaat vanmiddag nog mee met een vlucht naar Malaga.'

Tour
  • Golfsupport.nl