Tweede op rij voor Glover

Een decennium lang had hij last van de putting yips, maar na zijn tweede overwinning op rij lijken voor de 43-jarige Lucas Glover nu toch echt betere tijden aangebroken. Lilia Vu won op Walton Heath haar tweede Major en werd ook nog eens de nieuwe nummer een van de wereld.

Tweede op rij voor Glover

PGA Tour
'Ik had geen controle over mijn bewegingen, dat is lastig om te begrijpen en mee om te gaan', aldus Glover over zijn putting yips.

'Iemand anders was al lang gestopt', meende Larry Penley, zijn coach op de universiteit. 'Hij had voldoende geld verdiend en een goede carrière gehad. Hij was een Majorwinnaar en had zichzelf al die ellende kunnen besparen.'

Maar Glover hield vol, vond in de lange 'bezemsteelputter' de oplossing voor zijn probleem op de green en won voor het eerst in zij carrière meedere keren in één seizoen. Vorige week was het raak in het Wyndham Championship en nu was de eerste wedstrijd van de FedEx Cup Playoffs, het St Jude Championship, prooi voor de 43-jarige Amerikaan. In een sudden death playoff was hij te sterk voor Patrick Cantlay. Rory McIlory en Tommy Fleetweeod werden derde.

Leaderboard

In de FedEx Cup rankings steeg Glover naar de 4de plaats. Jon Rahm is nog steeds eerste, gevolgd door Scottie Scheffler en Rory McIlroy. Volgende week verschijnen er in het BMW Championship nog maar 50 spelers aan de start, terwjl er voor de seizoensfinale maar 30 plekken beschikbaar zijn.

FedEx Cup

LPGA Tour / LET
Voor de dames stond het laatste Major van 2023 op het programma. Lilia Vu won op Walton Heath haar tweede Major en werd ook nog eens de nieuwe nummer een van de wereld.De 25-jarige Amerikaanse speelde de laatste ronde van het druk bezochte AIG Women’s Open in 67 slagen voor een totaal van veertien onder par - zes slagen minder dan runner-up Charley Hull.

Vu en Hull begonnen de dag beiden op negen onder, maar de speelster uit Californië bleek beter tegen de druk bestand.
Lilia Vu won in april het Chevron Championship, het eerste Major van het seizoen. Daarna raakte ze totaal uit vorm, nam enige tijd rust, maar op de inland course ten zuiden van Londen was ze in topvorm.

Charley Hull uit Woburn had natuurlijk de steun van de vele toeschouwers, maar was gewoon niet scherp genoeg. Hull werd dit jaar ook tweede in het U.S. Open.

Vu nam de eerste plaats op de Rolex Rankings over van Nelly Korda. Die werd slechts gedeeld elfde en dat was vooral te danken aan een onwillige putter. Van dat euvel heeft Korda al langer last.

Met Vu’s zege is ook bij de vrouwen het Major-seizoen voorbij. De andere drie titels werden veroverd door de Chinese Ruoning Yin (PGA), Allisen Corpuz uit de VS (U.S. Open) en de trots van Frankrijk, Céline Boutier (Amundi Evian).

Leaderboard

Challenge Tour
De DP World Tour heeft vakantie, maar een niveau lager werd er gespeeld in Schotland. Er stonden vier Nederlanders aan de start in de door Sam Bairstow (-15) gewonnen Scottisch Challenge, maar geen van allen wisten ze een aansprekend resultaat te boeken.

Kiet van der Weele haalde weliswaar de cut, maar kon zich in het weekend met ronden in 73 en 72 slagen niet uit de onderste regionen spelen en werd gedeeld 54ste plaats (-1). Lars van Meijel (-1) miste de cut op een slag, terwijl Vince van Veen (+4) en Dario Antonisse (+8) geen moment in de buurt van het weekend kwamen.

Leaderboard

NGF Wedstrijden

Op de Eindhovensche werd afgelopen week het Internationale Dutch Amateur Championship gespeeld, een 72-holeswestrijd.

Bij de dames troefde Minouche Rooijmans (-5) met een afsluitende 69 op de valreep Anne-Sterre Den Dunnen (-1), die in haar laatste ronde niet verder kwam dan een teleurstellende 75. De twee Nederlandse dames wisten als enigen over 72 holes onder par te blijven. Het brons was voor Camille Banzet uit Frankrijk (par).

Met Jasman Villhaber, Britt op den Winkel en Sophie Korthuijs op de 7de plaats (+11) en Marieke Ebens (+13) op de 10de, tekende Nederland bij de dames voor zes noteringen in de top 10.

Bij de heren gingen het goud en brons naar Duitsland, terwijl Engeland het brons voor zich opeiste. Met een totaal van -20 bleef winnaar Yannick Malik zijn naaste concurrent net een slag voor.

Rick Hessing en Jack Ingham waren met een gedeeld 5de plaats (-10) de beste Nederlanders, gevolgd door Braam Veen (-9) op de 8ste plaats. Ook Floris-Jan Ooserhof (-6) tekende voor een top 10.

Leaderboard

Tour
  • Pro Shots