Fitness Vrijdag: Double Step

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: Superspeed!

fitness

Wil je sneller slaan? Ook dat is te oefenen. Vergeet de clubs met zware gewichten of attributen die je swingtempo vertragen. Om je snelheid in de swing te vergroten, en een hogere clubheadspeed te krijgen, wil je je spiervezels op snelheid trainen. Hoe simpel kan het zijn?

Maak de beweging zowel rechtshandig als linkshandig (met linkshandige grip) en voer beide bewegingen zo explosief mogelijk uit. Hou je niet in! Snelheidstraining is geen techniektraining. Met een dynamische full body warming-up en stretches nadien haal je het meeste uit deze vorm van golffitnesstraining en voorkom je blessures. Laat het geen vervanging zijn van maar een toevoeging

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt