Eén wedstrijd, één overwinning

In haar professionele debuut was Rose Zhang meteen de sterkste. Het was voor het eerst sinds Berverly Hanson in 1951 dat een speelster haar eerste wedstrijd op de LPGA Tour wist te winnen.

Mizuho Americas Open

Vorige week nog won Zhang als eerste speler voor het tweede jaar op rij de individuele titel in het NCAA Universiteitskampioenschap. Deze week was ze ook bij de professionals het sterkst. Een indrukwekkende prestatie die veel belooft voor de rest van haar carrière.

Leaderboard

De organisatoren van het Mizuho Americas Open hadden de tegenwoordigheid van geest om het 20-jarige supertalent een wildcard voor het toernooi te geven.

Natuurlijk, met twaalf overwinningen op Stanford University, twee nationale kampioenschappen en de amateurtitesl op Augusta National, het U.S. Girls Junior en U.S. Women's Amateur wist iedereen dat ze goed was. Maar winnen in je eerst wedstrijd als professional? Zhang zelf had het niet verwacht.

'Ik had echt niet verwacht dat ik de cut zou halen', gaf ze eerlijk toe nadat ze in de play-off Jennifer Kupcho naar het tweede plan had verwezen. 'Maar ik heb sowieso niet veel verwachtingen. Ik speel gewoon mijn spel, probeer plezier te hebben.'

Zhang won sneller op de tour dan Annika Sorenstam, Lorena Ochoa en Lydia Ko, maar is naar eigen zeggen niet bezig met statistieken. 'Ik hou van dit spel en ben gewoon dankbaar dat ik dit nu als professional mag spelen. Jullie zullen veel meer van me gaan zien, want ik wordt per direct lid van de LPGA Tour en zal de rest van 2023 spelen. Al heb ik eerst nog enkele examens en een scriptie af te ronden.... oh, en ik ga verhuizen. Het wordt een drukke periode.'

Daarna is de concurrentie gewaarschuwd.

Tour
  • Pro Shots